www.technologieenindustrie.com
Walter Tools News

Walter presenteert nieuwe Tiger·tec® Gold-draaikwaliteiten voor hard staal

Met de kwaliteiten WKP01G en WPP05G presenteert Walter twee innovatieve highperformance-snijmaterialen voor draaibewerkingen die de bewerkingstijd met 20 tot 30 procent verminderen.

Walter presenteert nieuwe Tiger·tec® Gold-draaikwaliteiten voor hard staal

De WKP01G is speciaal ontwikkeld voor het nabewerken van hoogwaardig staal en gietijzer (GGG/GG) met een maximale snijsnelheid. Dit verschaft haar een unieke positie op de markt. De geoptimaliseerde snijkantverronding van de draaiplaten verbetert de oppervlaktekwaliteit van het werkstuk. En de meertrapse nabehandeling zorgt voor een zeer glad spaanvlak, waardoor de wrijving aanzienlijk afneemt. De kwaliteit WPP05G is ontwikkeld voor de ruw- en middelzware bewerking van staal met een maximale snijsnelheid. Beide snijmaterialen zijn uitermate geschikt voor gladde bewerkingen en ongecompliceerde onderbroken sneden in materialen met een hoge sterkte (900-1.400 N/mm²).

Het USP van de snijplaten is de coating op basis van de gepatenteerde Tiger·tec® Gold-technologie. Een fijnkolomnaire, sterk getextureerde en meerlaagse MT-TiCN-laag verhoogt de taaiheid en vermindert de vrijloop- en kolkslijtage. Hierdoor realiseren de kwaliteiten een toename van de bewerkingssnelheid en daarmee een productiviteitsstijging van 20 tot 30 procent in vergelijking met standaard ISO P10-kwaliteiten. Walter levert de nieuwe kwaliteiten in circa honderddertig varianten en elf verschillende geometrieën. Toepassingsgebieden zijn grote batches en massaproductie in de auto-industrie en energiesector (bijv. onderdelen van aandrijvingen, tandwielen en rotornaven), de algemene machinebouw (bijv. gesmede assen) en de railsector (bijv. wielset).

www.walter-tools.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers