www.technologieenindustrie.com
FLUKE News

Met de Fluke Precision Acoustic Imager kan Air Liquide kosten besparen, verspilling beperken en het rendement van pijpleidingen verbeteren

Duurzaamheidsdoelstellingen stimuleren industrieën wereldwijd om het rendement van hun bedrijfsactiviteiten verder te verbeteren. Geavanceerde ultrasone meetapparatuur levert de vereiste informatie om verspilling in gasdistributie te verminderen.

Met de Fluke Precision Acoustic Imager kan Air Liquide kosten besparen, verspilling beperken en het rendement van pijpleidingen verbeteren

Air Liquide, een multinational die industrieel gas en diensten levert aan de gezondheidssector en industrie, heeft kosten bespaard en het rendement van zijn pijpleidingen in Italië verbeterd door het gebruik van geavanceerde ultrasone meetinstrumenten van Fluke.

Air Liquide heeft geprofiteerd van de ii910 Precision Acoustic Imager, die is ontworpen door Fluke voor uiterste gevoelige detectie van gas, corona en gedeeltelijke ontlading (PD: partial discharge). Het richt-en-vuur instrument dat geschikt is voor gebruik door personen met minimale training, kan ook perslucht-, gas-, en vacuümlekkages detecteren, waardoor het ideaal is voor het opsporen van lekkages in gasdistributiesystemen.

Sterk gericht op duurzaam energieverbruik
Air Liquide heeft een sterke duurzaamheidsagenda en wilde zijn energieverbruik verlagen en zijn CO2-voetafdruk verminderen door dure lucht- en stikstoflekken in zijn raffinaderij voor dubbel-gemengde koelmiddelen (DMR) in Syracuse, Sicilië, aan te pakken. Het bedrijf besloot om elke twee jaar metingen te verrichten op alle pijpleidingen rond de raffinaderij - 7000 m voor perslucht en 9435 m voor stikstof - plus 5 km om pijpleidingen te koppelen. Twaalfmaandelijkse controles voor lekdetectie en reparatie (LDAR: leak detection and repair) zijn verplicht gesteld door de Italiaanse milieutoezichthouder ISPRA.

De ii910 maakt gebruik van een frequentiebereik van 2 kHz tot 100 kHz en 64 digitale MEMS- microfoons om lekken snel te kunnen opsporen. De ii910 kan een lek van 0,005 kubieke voet per minuut (CFM) bij een druk van 100 PSI tot op een afstand van maximaal 32,8 voet (een lek van 2,5 cm3/sec bij 7 bar tot op een afstand van maximaal 10 m) detecteren. De akoestische beeldvormer heeft een LCD-scherm met een resolutie van 1280 x 800 beeldpunten (1.024.000 pixels) en de batterij heeft een levensduur in het veld van meer dan zes uur. Omdat er geen extra snoeren of andere instrumenten nodig zijn, kunnen gebruikers van de ii910 snel overgaan van het detecteren van een lek of een PD naar het repareren ervan.

Meerdere lekken snel geïdentificeerd
Air Liquide deed een beroep op de diensten van het Belgische Intero – The Sniffers, die alle vereiste metingen met de ii910 akoestische beeldvormer uitvoerde. Dankzij de uiterst gevoelige sensoren van het instrument die werken met de SoundSight-technologie van Fluke, konden de ultrasone signalen van de beeldvormer snel meerdere lekken in de luchtleiding en in het stikstofsysteem van de raffinaderij aan het licht brengen. Hierdoor konden de technici van Air Liquide direct in actie komen om de lekken te dichten en meteen de opbrengst verhogen.

Sebastiano Carpinteri, Process Engineer bij Air Liquide Priolo, zegt: “Het is van het grootste belang om uitval te voorkomen omdat onze raffinaderij in Syracuse 24 uur per dag draait. Het uitvoeren van lektesten moet zo gemakkelijk mogelijk zijn, waarbij resultaten binnen de kortste tijd worden geanalyseerd. Met de ii910 Precision Acoustic Imager van Fluke kunnen metingen over de hele pijpleiding nu door slechts één persoon vanaf één plaats worden beoordeeld. Het intuïtieve instrument kan lekkages duidelijk identificeren, maakt het mogelijk metingen uit te voeren zonder enige vorm van infrastructuur en maakt het eenvoudig om actuele en nauwkeurige rapporten op te stellen over de locaties van lekkages."

Meer informatie over de ii910 Precision Acoustic imaging-apparatuur van Fluke kunt u vinden op de website.

www.fluke.com
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers