www.technologieenindustrie.com
Parker News

PCH Network Portal biedt fabrieksautomatisering met nieuwe Ethernet-communicatiemodules

Parker Hannifin brengt PCH Network Portal uit, een nieuwe benadering van Ethernet-communicatiemodules die de I/O-architectuur van machines transformeert. Het kan helpen bij het verminderen van machinekosten, opstarttijd en downtime in de markt voor fabrieksautomatisering.

PCH Network Portal biedt fabrieksautomatisering met nieuwe Ethernet-communicatiemodules

De ethernet-communicatiemodule voldoet op elk moment in de levensduur van de machine aan de eisen van de gebruiker, van het ontwerp en de integratie tot aan de productie- en onderhoudsvereisten. Waar de meeste bestaande oplossingen een modulair ontwerp hebben met verschillende afmetingen, integreert de PCH Network Portal de veelzijdigheid van zijn configuratie in een enkel compact formaat om een uniek product voor de markt te bieden.

Een andere belangrijke functie stelt gebruikers in staat om de kracht van IO-Link te benutten door de connectiviteit uit te breiden naar externe IO's en bekabelde verbindingen te beperken. De flexibiliteit van IO-Link stelt gebruikers ook in staat om een verbindingspoort in te stellen als digitale ingang (DI), digitale uitgang (DO) of IO-Link-masterpoort, wat toegevoegde waarde biedt voor toepassingen zoals materiaaltransportsystemen, carrosseriebouw , industriële assemblagelijnen, end-of-arm tooling (EOAT) voor robots en andere geautomatiseerde industriële apparatuur.

De gedecentraliseerde I/O- en IO-Link-masterpoorten van de PCH Network Portal maken deel uit van Parker Hannifins veldbus-/industriële netwerkaanbod en maken de weg vrij voor een geoptimaliseerde machinearchitectuur en grotere mate van configureerbaarheid, en dat alles terwijl ze worden aangesloten op vijf formaten van de ISO-ventielen uit de H-serie van het bedrijf.De PCH Network Portal kan communiceren met veel industriële besturingen omdat het EtherNet/IP-, PROFINET-, Modbus TCP- en EtherCAT-protocollen ondersteunt. Deze mogelijkheid maakt de portal ideaal voor een aantal flexibele productietoepassingen, waaronder: waar machinewisselingen gebruikelijk zijn; waar PLC's niet altijd toegankelijk zijn; of waar obstakels op de fabrieksvloer het instellen, configureren en oplossen van problemen tijdrovend maken.

Configureerbare I/O met echte PNP/NPN-circuitschakelingen en IO-Link op elke poort maken eenvoudige wijzigingen in het machineontwerp mogelijk. Een ander voordeel is dat ingebouwde programmeerfuncties (zoals de-bounce-timers en rolling 40-fouten, waarschuwingen en gebeurtenislogboeken met tijdstempel) het oplossen van problemen en integratie eenvoudig maken, zelfs voor onervaren programmeurs. Gebruikers kunnen via een laptop, tablet of telefoon configureren en problemen oplossen met een veilige en vergrendelbare Bluetooth®-verbinding.

De PCH Network Portal werkt bij temperaturen tussen -15 en +49 °C en beschikt over configureerbare IO-Link-masterpoorten in een IP65-geclassificeerde, lasspatbestendige behuizing om machines toekomstbestendig te maken tegen veranderingen in de netwerkarchitectuur.

Lees meer over de PCH Network Portal op: https://ph.parker.com/nl/nl/pch-network-portal.

www.parker.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers