www.technologieenindustrie.com
BALLUFF

Absolute feedbacksystemen voor efficiënte aandrijvingen

De BML serie van Balluff omvat robuuste, nauwkeurige en snelle absolute positie- en hoekmeetsystemen, die ideaal zijn voor installatie of directe integratie in aandrijf- en positioneersystemen. De nieuwe, magnetisch gecodeerde absolute positie- en hoekmeetsystemen met Permagnet® noniustechnologie dichten een gat in het segment van de compacte, geïntegreerde, absolute meetsystemen met IP 67 behuizing voor buiteninstallatie. Als open set voor volledige integratie, kunnen ze nu ook worden toegepast in roterende toepassingen. Met deze systemen, kunnen formaten, slagen en eindposities van assen automatisch snel en betrouwbaar worden aangepast.

Absolute feedbacksystemen voor efficiënte aandrijvingen
De nieuwe absolute encoderschijf kan gemakkelijk in motoren en actuatoren worden geïntegreerd als een zeer nauwkeurige, absolute feedbackoplossing. Zo vormt hij een efficiënt alternatief voor conventionele magnetische of optische oplossingen voor de nauwkeurige regeling van motoren en aandrijvingen. Ook de kleine ruimte die hij vereist bij roterende toepassingen biedt een opvallend voordeel; hij is slechts 12 tot 20 mm lang en 30 mm in doorsnee, afhankelijk van het ontwerp.

Een volledig geïntegreerde, single-chip oplossing vormt de kern van het magnetische scan- en signaalvormingsproces. De positiedata worden real-time gegenereerd en komen in absolute vorm beschikbaar via interfaces die typisch zijn voor de aandrijftechniek, SSI of bidirectioneel BiSS C. Incrementele analoge SIN/COS- en ABZ-signalen kunnen ook worden gebruikt

Ook de evaluatieset van Balluff is gloednieuw in het programma. Het omvat een loodrecht gemagnetiseerd Permagnet® zeer nauwkeurig absoluut hoekmeetsysteem. Net als de encoderset biedt het een verscheidenheid aan seriële (absolute) en incrementele interfaces voor aansluiting op verschillende closed-loop systemen. Het systeem is gemakkelijk in het gebruik. Eenmaal aangepast aan de aandrijving, kan de gebruiker de vereiste systeemtests doorlopen om vervolgens met de BiSS-USB adapter en de meegeleverde evaluatiesoftware uiteindelijk tot een toegesneden, geoptimaliseerde oplossing te komen.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers