www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

HMS Networks breidt het Anybus merk uit met Anybus Diagnostics

HMS Networks introduceert als uitbreiding van het Anybus® merk onder de naam Anybus Diagnostics een nieuwe divisie die erop is gericht om industriële bedrijven te helpen bij het voorkomen van kostbare ongeplande stilstand.

HMS Networks breidt het Anybus merk uit met Anybus Diagnostics

Industriële automatisering wordt steeds belangrijker in de maakindustrie en andere takken van de industrie. Een kritische factor bij het garanderen van de volledige werking en efficiency van automatiseringssystemen is de betrouwbaarheid van de industriële netwerken die in deze systemen worden gebruikt. Om in deze groeiende behoefte te voorzien, breidt HMS Networks het Anybus merk uit met de lancering van een nieuwe business unit - Anybus Diagnostics - die producten en diensten aanbiedt om de inbedrijfstijd en veiligheid van de netwerken te garanderen.


Ongeplande stilstand voorkomen

Ongeplande stilstand is voor industriële fabrikanten wereldwijd een uiterst kostbaar probleem, waarvan de kosten momenteel oplopen tot zo’n 50 miljard dollar en naar verwachting blijven stijgen [1].

Hoewel bedrijven voortdurend bezig zijn om de kosten van niet geplande stilstand terug te dringen, is juist het voorkomen van deze kosten de meest effectieve oplossing. Anybus Diagnostics pakt dit probleem aan door een proactieve en kosteneffectieve aanpak van het onderhoud van installaties. Met Anybus Diagnostics krijgen klanten de mogelijkheid om hun installaties en netwerkcommunicatie continu te controleren, zodat potentiële problemen proactief kunnen worden aangepakt, voordat ze leiden tot dure stilstand en reparaties.


Hoe kan Anybus Diagnostics helpen

Anybus Diagnostics levert een uitgebreide reeks producten en diensten om industriële bedrijven te helpen kostbare ongeplande stilstand te vermijden:

Permanente bewaking

Een van de grootste problemen met industriële netwerken is dat bedrijven de netwerkprestaties niet actief monitoren en daardoor problemen niet kunnen oplossen voordat het problemen worden. Anybus Diagnostics levert netwerkbewakingsoplossingen voor permanente en real-time bewaking van PROFIBUS- en Industrial Ethernet netwerken, zodat bedrijven problemen kunnen identificeren en oplossen voordat ze de prestaties beïnvloeden.


Segmentatie

Veel bedrijven willen hun bestaande veldbusnetwerken blijven gebruiken en kiezen er vaak voor hun netwerken uit te breiden door het toevoegen van nieuwe apparaten in een seriegeschakelde (daisy chain) topologie. Deze aanpak is echter behoorlijk riskant, omdat een probleem in maar één apparaat het hele netwerk kan laten uitvallen, met als gevolg ongeplande stilstand. Om dit probleem op te lossen levert Anybus Diagnostics netwerksegmentatie producten die het netwerk opdelen in aparte segmenten, waardoor mogelijke problemen geïsoleerd worden en voorkomen wordt dat ze het hele systeem beïnvloeden. Door het gebruik van meerdere tappunten minimaliseert netwerksegmentatie niet alleen het risico op stilstand, maar vereenvoudigt het ook het verhelpen van storingen, doordat deze snel door technici kunnen worden geïdentificeerd en opgelost zonder de rest van het netwerk te verstoren.


Inzicht in netwerken

Het opsporen van fouten in industriële netwerken kan een uitdaging zijn, omdat hiervoor vaak uitgebreide ervaring en kennis van verschillende industriële protocollen nodig is. Naarmate netwerken complexer worden, wordt het identificeren en oplossen van problemen alleen maar moeilijker. Anybus Diagnostics lost dit probleem op door AI software aan te bieden waarmee het netwerk snel en nauwkeurig kan worden geanalyseerd om zo de hoofdoorzaak van eventuele problemen te kunnen identificeren. Deze geavanceerde technologie vermindert de noodzaak dat field engineers over jarenlange ervaring en gedetailleerde kennis over het netwerk in kwestie moeten beschikken. Het probleemoplossingsproces wordt zeer gestroomlijnd en efficiënt, waardoor bedrijven uiteindelijk tijd en geld besparen.


Onderwijs en opleiding

Een goed werkend, gezond industrieel netwerk is niet alleen gebouwd op betrouwbare hardware en software, bedrijven hebben daarnaast ook bekwame professionals nodig. Daarom biedt Anybus Diagnostics e-learning en gecertificeerde trainingsprogramma's aan waarmee technici essentiële vaardigheden en kennis kunnen opdoen om de bedrijfstijd in hun fabrieken te verhogen. De trainingsprogramma's bieden hands-on ervaring en zorgen ervoor dat technici industriële netwerken effectief kunnen ontwerpen, installeren en onderhouden, en eventuele problemen kunnen oplossen. Door gebruik te maken van Anybus Diagnostics' trainingsprogramma's kunnen bedrijven eventuele kennislacunes bij hun personeel opvullen, wat resulteert in betere prestaties, een hogere bedrijfstijd van hun industriële netwerken en gemoedsrust.

Simon Mortazavi, Business Line Director voor Anybus Diagnostics bij HMS Networks, zegt over de lancering van Anybus Diagnostics: "We zijn verheugd om de Anybus Diagnostics divisie te kunnen toevoegen aan ons bestaande portfolio van Anybus producten en diensten. Anybus Diagnostics biedt klanten een uitgebreide reeks oplossingen om hen te helpen bij de belangrijke uitdaging van ongeplande stilstand, waarvan bekend is dat dit een ernstige impact heeft op de productie. Met de introductie van de Diagnostics divisie is het Anybus merk nu volledig uitgerust voor het leveren van end-to-end industriële connectiviteitsoplossingen. Wij helpen onze klanten niet alleen bij het aansluiten- maar ook om aangesloten te blijven."


[1] "Predictive maintenance and the smart factory," [Online]. Beschikbaar op: https://www2.deloitte.com/us/en/pages/operations/articles/predictive-maintenance-and-the-smart-factory.html.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers