www.technologieenindustrie.com
Bobcat News

BOBCAT TOONT OP CONEXPO NIEUWE ELEKTRISCHE SCHRANKLADER EN EEN ELEKTRISCHE, AUTONOOM WERKENDE CONCEPTMACHINE

Na de presentatie vorig jaar van de Bobcat T7X, de eerste volledig elektrische compacte rupslader, laat Bobcat nu een volledig elektrische schranklader op wielen zien: de Bobcat S7X.

BOBCAT TOONT OP CONEXPO NIEUWE ELEKTRISCHE SCHRANKLADER EN EEN ELEKTRISCHE, AUTONOOM WERKENDE CONCEPTMACHINE

Een opvallende verschijning is de nieuwe rupslader, de Bobcat RogueX. Deze conceptmachine is ontwikkeld om de grenzen van het elektrisch vermogen, autonoom functioneren en de werking van een dubbele hefarm te onderzoeken.

Volledig elektrische S7X-schranklader
Net als de T7X is het op Conexpo getoonde prototype van de S7X schranklader volledig elektrisch. De schranklader wordt aangedreven door een lithium-ion-batterij van 60,5 kWh, is uitgerust met elektrische aandrijfmotoren en gebruikt kogelschroefactuatoren voor de hef- en kantelfuncties. De batterij en de elektrische aandrijflijn zorgen samen voor ongelooflijke prestaties, met een instant-koppel dat wel drie keer hoger is dan bij de traditionele laders. Anders dan zijn equivalent op diesel heeft deze krachtige lader geen emissies en biedt hij bestuurders een vlotte en comfortabele ervaring met minimale trilling en een bijna stille werking.

De S7X kan - afhankelijk van de toepassing - tot 8 uur op één laadbeurt werken, waardoor de meeste bestuurders rekening houdend met pauzes en de tijd dat de machine even stilstaat, een volledige dag met de machine kunnen werken. Een volledige laadbeurt duurt ongeveer 10 uur.

RogueX: futuristische conceptmachine
De Bobcat RogueX combineert enkele technologisch zeer geavanceerde functies, die er een unieke conceptuele machine van maken. Hoewel de machine op een rupslader lijkt, is ze toch heel anders. De machine is gebouwd als onderzoeks- en ontwikkelproject om nieuwe technische mogelijkheden te verkennen, nieuwe functies te testen en de reacties van klanten daarop te evalueren. “RogueX is ontworpen met oog voor de werkplek van de toekomst en voor de behoefte van de klant, die vooral geïnteresseerd is in gebruiksgemak, bediening op afstand, autonome werking, duurzame bediening en functionaliteit die bestuurders in staat stelt meer werk te verzetten met één machine,” zei Honeyman.

Omdat de bouwplaats verandert en bestuurders meer met afstandsbediening gaan werken, ontwikkelde Bobcat een conceptmachine zonder plek voor een bestuurder. De machine is geschikt voor bouwplaatsen en omstandigheden, waar mensen niet kunnen werken.

De RogueX-lader is gebouwd zonder cabine en is uitgerust met geavanceerde kinematica. Zo biedt hij een unieke functionaliteit voor de volgende generatie machines; met verticale en radiale hefmogelijkheden in één enkele uitvoering. De volledig elektrische en autonome conceptmachine is emissievrij, want ze is uitgerust met een lithium-ion-batterij, een elektrisch aandrijfsysteem en ze heeft geen hydraulica.

www.bobcat.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers