www.technologieenindustrie.com
OMRON News

OMRON INTRODUCEERT PALLETISEEROPLOSSING MET COBOTS

Nieuw functieblok voor palletiseren in de machinecontroller van OMRON maakt snelle en eenvoudige instelling van verschillende palletpatronen mogelijk.

OMRON INTRODUCEERT PALLETISEEROPLOSSING MET COBOTS

OMRON heeft een nieuwe palletiseeroplossing voor collaboratieve robots geïntroduceerd, die inspeelt op de behoefte aan flexibelere productieprocessen en tegelijkertijd de programmeertijd verkort. De op PLC gebaseerde cobot-palletiseeroplossing is gemaakt op basis van de modulaire machinecontroller van OMRON's NX1-serie, die is uitgerust met een gespecialiseerd functieblok voor palletiseren.

Palletiseeroplossingen met collaboratieve robots passen in kleine ruimten en werken zij aan zij met mensen, zonder extra veiligheidshekken, terwijl operators worden ontlast van zware tilwerkzaamheden en repetitieve taken. Cobot-palletizers worden daarom steeds populairder in veel industrieën en end-of-line-toepassingen. Om het programmeren van deze toepassingen te vereenvoudigen en te versnellen, heeft OMRON een nieuwe cobot-palletiseeroplossing geïntroduceerd.

De belangrijke functies van de oplossing, die is gebaseerd op de NX-machinecontroller van OMRON met een uniek functieblok, zijn onder meer snelle definitie van palletpatronen, eenvoudige stapsgewijze instelling en kalibratie door middel van inleren, evenals een uitgebreid productiedashboard. De flexibiliteit van de oplossing maakt eenvoudige uitbreiding en integratie van extra functionaliteiten mogelijk. De NX-machinecontroller communiceert direct met de cobot-controller en werkt naadloos met de verschillende in- en uitvoerapparaten en gereedschappen die nodig zijn voor een palletiseeroplossing, zoals een grijper, zuil, transportband, veiligheidscomponenten, sensoren en servomotoren. Hierdoor kan de volledige besturing worden uitgevoerd vanaf de PLC. De oplossing kan worden aangesloten op een Human Machine Interface voor bediening.De belangrijkste kenmerken en voordelen van de oplossing zijn:
  • Betrouwbare besturing van de gehele oplossing
  • Flexibiliteit en implementatiesnelheid verlagen de engineeringkosten
  • Eenvoudige programmering dankzij een op wizards gebaseerde interface
  • Snelle en eenvoudige omschakelingen dankzij definitie van palletpatronen en automatische berekening voor normale pallets en opdrachten voor receptbeheer
  • Dashboard voor procesoverzicht en bewaking van robots in industriële productie
  • Maximaal 20 kg payload met de nieuwe OMRON TM20 collaborative robot

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers