www.technologieenindustrie.com
RULAND RM News

Ruland: Uitgebreide reeks snelklembare klemringen met klemhendel

De klemringen stellen de gebruiker in staat on deze te installeren, te verwijderen, of te verzetten, zonder het gebruik van gereedschap. Er hoeft simpelweg alleen gebruik gemaakt te worden van een hendel om de klemring aan de as te bevestigen of los te maken.

Ruland: Uitgebreide reeks snelklembare klemringen met klemhendel

De snelklembare klemring met klemhendel is een combinatie van Rulands standaard klemring met een speciaal ontworpen hendel die in de plaats komt van de klemring hardware. Het fungeert dus als een snel aan te passen en gereedschapsloze klemring, waardoor deze ideaal is voor het gebruik in machinale verpakkings-, druk-, en andere toepassingen waarin frequent veranderingen van instellingen benodigd zijn.

De stalen hendel is voorzien van een verzinkte afwerking met reliëf. Dit stelt de gebruiker in staat de hendel eenvoudig te grijpen, ongeacht of hij/zij smeervet of andere substanties aan zijn/haar handen heeft. De tap is vervaardigd van roestvrij staal voor een verbeterde corrosiebestendigheid in combinatie met de verzinkte hendel.

Rulands klemringen hebben een strikt gecontroleerde haaksheid van het boringsvlak voor een goede uitlijning van de samengestelde componenten. Ruland identificeert dit werkoppervlak met één of twee cirkelvormige groeven op het oppervlak van de ring om de installatie te vereenvoudigen. Haaksheid is kritiek bij toepassingen waarbij de klemring lastdragend wordt, omdat het een gellijkmatig contact met de samengestelde componenten verzekert.

Rulands uitbreiding van snelklembare klemringen omvat boringen van 42 mm tot 80 mm. Deze worden aangeboden in hoogwaardig 2024 aluminium met een geanodiseerde afwerking voor lichte corrosiebestendigheid, 1215 loodvrij staal voor hoge sterkte en levensduur, en 303 en 316 roestvrij staal voor een verhoogde corrosiebestendigheid. De snelklembare klemringen met klemhendel zijn verkrijgbaar in modellen die uit één deel of twee delen bestaan, wat de ontwerper de flexibiliteit biedt de klemring te gebruiken zonder toegang tot het uiteinde van de as.

Alle snelklembare klemringen van Ruland worden gefabriceerd uit speciale Noord-Amerikaanse stalen staven in Ruland’s eigen fabriek in Marlborough, Massachusetts, onder strikte controles met behulp van merk gebonden fabricageprocessen. De hendels zijn afkomstig van Otto Ganter GmbH en geïnventariseerd voor verzending op dezelfde dag met klemringen die al in voorradig zijn in Ruland’s fabriek. Volledige productinformatie, 2D- en 3D-bestanden, installatievideo’s, en meer zijn verkrijgbaar op ruland.com.

www.ruland.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers