www.technologieenindustrie.com
Pilz News

MET HET TOEGANGSAUTORISATIESYSTEEM PITREADER CARD UNIT VAN PILZ WORDEN RECHTEN NU OP RFID-KAARTEN OF -STICKERS TOEGEKEND

Voor een flexibel en veilig beheer van de toegang bij machines biedt automatiseringsexpert Pilz een nieuwe variant van zijn elektronische toegangsautorisatiesysteem aan.

MET HET TOEGANGSAUTORISATIESYSTEEM PITREADER CARD UNIT VAN PILZ WORDEN RECHTEN NU OP RFID-KAARTEN OF -STICKERS TOEGEKEND

Met zijn toegangsautorisatiesysteem PITreader card unit introduceert Pilz nieuwe formaten voor de efficiënte regeling van toegangsrechten: de RFID-compatibele kaarten PITreader card en de stickers PITreader sticker kunnen samen met of in plaats van de reeds geïntroduceerde transpondersleutel PITreader key worden gebruikt. Machinebedieners ontvangen hun individuele rechten op de transponder en identificeren zich daarmee op de PITreader card unit om toegang tot een machine of installatie te krijgen. Exploitanten verhogen zo de industrial security, omdat ze bepalen wie welke rechten en dus toegang tot het proces krijgt. Met de nieuwe transpondervarianten krijgen exploitanten meer flexibiliteit bij het beheren van toegangsrechten. Tegelijkertijd voldoen ze ook aan de eisen ten aanzien van het functioneel veilig kiezen van de bedrijfsmodus.

Eén sleutelkaart, veel functies
De RFID-transponders zijn zowel vrij beschrijfbaar als voorgeconfigureerd verkrijgbaar. Een transparante uitsparing op de PITreader card biedt de gebruiker ook bij een voorgehouden kaart vrij zicht op de LED-statusindicator op het toegangsautorisatiesysteem. Als er al RFID-compatibele kaarten in een bedrijf worden gebruikt, kunnen deze ook in combinatie met de PITreader card unit worden gebruikt: de gebruiker heeft dan slechts één kaart voor meerdere functies nodig. Zo bespaart hij tijd bij de authenticatie op de machine of installatie en krijgt hij een zeer flexibele en gebruiksvriendelijke oplossing. Met PITreader S card unit presenteert de automatiseringsexpert bovendien een variant voor de integratie van de OPC UA-standaard, die optimale veiligheid en connectiviteit mogelijk maakt.

Eenvoudig beheer van de rechten
De administrator beheert de gebruikersinstellingen, blokkeerlijsten en gebruikersgegevens voor de transpondersleutels, -kaarten of -stickers via de grafische interface van de bijbehorende softwareoplossing PIT Transponder Manager (PTM) van Pilz. Met voorgeconfigureerde sjablonen worden individuele gebruikersrechten eenvoudig en in enkele stappen op de RFID-transponder geschreven. Met de importfunctie kan informatie in korte tijd rechtstreeks in de geïntegreerde database worden ingelezen, waardoor de administrator veel tijd bespaart. Als er meerdere PITreader-uitleeseenheden in een bedrijf worden gebruikt, worden deze met de softwaretool User Authentication Service (UAS) georganiseerd.

PITreader card unit kan in combinatie met de configureerbare kleine besturing PNOZmulti 2 of het automatiseringssysteem PSS4000 van Pilz efficiënt worden gebruikt voor het regelen van de toegangsrechten en voor de veilige bedrijfsmoduskeuze. Zo draagt de totaaloplossing van Pilz in de meest uiteenlopende processen bij aan meer safety en security.

www.pilz.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers