www.technologieenindustrie.com
Walter Tools News

WALTER PRESENTEERT DE NIEUWE VHM-BOREN DB131 EN DB133 SUPREME

Micro's met maximale standtijd en proceszekerheid, vooraanstaande fabrikanten zoals Walter reageren hierop met een gestaag groeiend gereedschapsassortiment.

WALTER PRESENTEERT DE NIEUWE VHM-BOREN DB131 EN DB133 SUPREME

De markt voor microboren groeit. Dit komt door trends als downsizing, maar ook door steeds delicatere componenten, bijvoorbeeld in de medische technologie, de horloge- en levensmiddelenindustrie of in de machinebouw. Vooraanstaande fabrikanten zoals Walter reageren hierop met een gestaag groeiend gereedschapsassortiment. De nieuwste aanvullingen zijn de Walter VHM-boren DB133 en DB131 Supreme. Vooral in combinatie met de volledig gecoate micropilootboor DB131 Supreme maakt de diepgatboor DB133 Supreme een uitzonderlijk hoge oppervlaktekwaliteit, standtijd en proceszekerheid mogelijk. Speciale spaangroefgeometrieën zijn ontworpen om de spaanbreking te optimaliseren en ervoor te zorgen dat korte spanen worden gerealiseerd die gemakkelijk afgevoerd kunnen worden. En dat in de meest uiteenlopende materialen – voor universele toepasbaarheid.

Doorslaggevende factor voor de prestaties van de beide VHM-boren is naast de geometrie dat de punthoek en diametertoleranties (p7 / h7) van de beide boren op elkaar zijn afgestemd, zodat de pilootboor ervoor zorgt dat de diepgatboor uitstekende resultaten kan behalen. Nieuwe, door Walter zelf ontwikkelde processen, bijvoorbeeld voor het afronden van de hoofdsnijkanten, verhogen de gereedschapsnauwkeurigheid. Dat is bijvoorbeeld belangrijk in de gereedschaps- en matrijzenbouw, omdat daar vaak fijne, dicht aan de oppervlakte verlopende temperatuurregelingskanalen moeten worden aangebracht. Want zijdelings "verlopen" (veel gebruikelijker bij HSS-boren dan bij VHM-boren) kan hier leiden tot enorme schade aan het onderdeel; bovendien boren ze ongeveer 6 keer sneller dan bijvoorbeeld een boor met één lip. Zowel de DB131 Supreme als de DB133 Supreme zijn geschikt voor reconditionering. De VHM-boren zijn vanaf Ø ≥ 2 mm verkrijgbaar; tussenmaten biedt Walter met maximaal 3 weken levertijd aan via Walter Xpress Service.

www.walter-tools.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers