www.technologieenindustrie.com
Schneider Electric News

TERRA CLOUD EN SCHNEIDER ELECTRIC BUNDELEN KRACHTEN OM DATACENTERS SNELLER TE VERDUURZAMEN

Schneider Electric kondigt vandaag de uitbreiding van het strategische partnership met Terra Cloud, een van de belangrijkste regionale colocatie datacenteroperators in Duitsland, aan om duurzaamheidsinspanningen te versnellen.

TERRA CLOUD EN SCHNEIDER ELECTRIC BUNDELEN KRACHTEN OM DATACENTERS SNELLER TE VERDUURZAMEN

Een lokale leider

Terra Cloud, onderdeel van Wortmann AG, exploiteert een uiterst veerkrachtig en storingsbestendig datacenter van 5 MW in Hüllhorst, Noordwest-Duitsland. Zijn faciliteiten leveren een breed scala aan bedrijfskritische diensten aan cloud- en MKB-organisaties, waaronder colocatie en hosting, Infrastructure-as-a-Service (IaaS) en Software-as-a-Service (SaaS), opslag, Disaster Recovery (DR) en back-up.

Door een strategisch partnerschap met Schneider Electric, heeft het een van de meest energie-efficiënte colocatie-datacenters van de regio geïmplementeerd en zag het bedrijf in de afgelopen tien jaar de vraag van zowel partners als klanten naar zijn cloud- en gehoste diensten toenemen. Nu de energiekosten in de hele regio stijgen, ziet het bedrijf een belangrijke kans om de operationele en energie-efficiëntie in zijn datacenter verder te verbeteren. Klanten profiteren traditioneel van een kostenbesparing van 20-30% wanneer zij naar gehoste faciliteiten verhuizen.

Meer efficiëntie en duurzaamheid
Om de hoogste niveaus van veerkracht en efficiëntie te garanderen, was Terra Cloud de eerste colocatieprovider in Europa die de Galaxy VL uninterruptible power supply (UPS) met lithium-ionbatterijen van Schneider Electric inzette - met behulp van de gepatenteerde eConversion-modus voor een efficiëntie van 99% zonder afbreuk te doen aan de beschikbaarheid. Het bedrijf renoveert en recyclet ook de technologie in zijn datacenters, zodat servers en infrastructuurcomponenten voor een tweede leven kunnen worden gebruikt.

Tegenwoordig maakt het bedrijf gebruik van de EcoStruxure for Data Centers-architectuur van Schneider Electric om nog efficiënter te werken. Dit omvat APC NetShelter SX-racks en PDU's, laag- en middenspanningsschakelaars, InRow koeling en Uniflair Chillers, naast EcoStruxure IT Data Center Expert en Data Center Operations DCIM, met een geïntegreerd Building Management System (BMS), voor realtime inzichten en monitoring.

Als onderdeel van zijn nieuwe duurzaamheidsstrategie is het plan om de kracht van onshore wind- en zonne-energie te benutten. Zo stappen ze over van een mix van 80% hernieuwbare en 20% eindige bronnen op 100% hernieuwbare energie. Verder zal het bedrijf in samenwerking met Schneider Electric een proof-of-concept bouwen om de energie-efficiëntie en duurzaamheidsvoordelen van de vloeistofkoeling op chassisniveau te testen.

www.se.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers