www.technologieenindustrie.com
Seco Tools

Seco Tool Reconditioning Service groeit met meer dan 30% en blijft groeien

Volhardmetalen frezen en boren zijn het snelst groeiende programma in het Seco Tools-portfolio en de eigen reconditioneringsdienst voor volhardmetalen gereedschappen zag een toename van meer dan 30% in 2022.


Naast aanzienlijke kostenbesparingen voor klanten krijgt een door Seco gereconditioneerd gereedschap 85% tot 95% van zijn oorspronkelijke prestaties terug in vergelijking met gereedschappen die opnieuw worden geslepen. Zonder parameters opnieuw af te stellen of prestaties in te leveren, voldoen de prestaties van het gereconditioneerde gereedschap aan de geavanceerde bewerkingsstrategieën van vandaag, bijvoorbeeld bij dynamisch frezen waarbij slechts een klein gedeelte van de diameter van een gereedschap voor de snede wordt gebruikt. Fabrikanten verbeteren ook hun duurzaamheid en helpen de uitstoot per onderdeel te verminderen, evenals de emissies die nodig zijn om nieuwe volhardmetalen gereedschappen te produceren uit nieuwe grondstoffen.

Reconditioneren versus herslijpen
Het herslijpen maakt de snijkanten van een gereedschap scherper. Seco reconditionering brengt ronde gereedschappen terug naar een niveau dat qua eigenschappen en prestaties dicht bij hun oorspronkelijke conditie ligt. Dit kwaliteitsniveau wordt gegarandeerd door Seco, en de werkplaatsen eisen tegenwoordig deze zekerheid, vooral als het gaat om processtabiliteit voor geautomatiseerde en onbemande operaties.

Voordelen van het Seco-proces
Hetzelfde proces dat wordt gebruikt voor de productie van nieuwe gereedschappen wordt toegepast wanneer Seco gereedschap reconditioneert. Dit omvat alle relevante slijpstappen op hetzelfde type machine met dezelfde programma's, wieltypes en het opnieuw aanbrengen van coatings die werden aangebracht toen het gereedschap nieuw werd geproduceerd. Seco identificeert het gereedschap en het reconditioneringsprogramma dat overeenkomt met alle originele/as-new specificaties en past alle noodzakelijke micro- en geometrische eigenschappen toe.

Bovendien kan Seco reconditionering doorgaans twee of drie keer op hetzelfde gereedschap worden toegepast om de levensduur aanzienlijk te verlengen. Elk van deze reconditioneringscycli wordt volgens Ruud Zanders, Global Reconditioning Lead bij Seco Tools, ook uitgevoerd tegen een kostenniveau van de helft tot een derde van de prijs van nieuw gereedschap. “De besparingen,” zei hij, “worden op een eenvoudige manier aangetoond met de vergelijking 1+3=2 (kosten van één nieuw gereedschap plus drie reconditioneringscycli zijn gelijk aan de kosten van twee nieuwe gereedschappen).”

Reconditionering draagt bij aan een circulaire economie
Het reconditioneringsprogramma van Seco Tools draagt bij aan de drie basisprincipes van de circulaire economie (elimineren van afval en vervuiling, circulatie van producten en materialen en regeneratie van de natuur) en helpt werkplaatsen de levenscyclus van volhardmetalen gereedschappen te maximaliseren, producten langer in gebruik te houden en de impact op het milieu te verminderen. Gereedschappen kunnen opnieuw worden gebruikt door te reconditioneren en vervolgens worden gerecycled.

Ga voor meer informatie over het reconditioneren van gereedschap door Seco naar www.secotools.com.

U vindt het artikel hier.


Seco Tool Reconditioning Service groeit met meer dan 30% en blijft groeien
Seco Tool Reconditioning Box


Seco Tool Reconditioning Service groeit met meer dan 30% en blijft groeien
Seco Tool Reconditioning As A Process


 
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers