www.technologieenindustrie.com
Seco Tools

Seco hydraulische opnamen en reductiehulzen maken vastklemmen van gereedschap gemakkelijker

Fabrikanten moeten specifieke uitdagingen op het gebied van machinale bewerking kosteneffectief overwinnen. Met dit doel in gedachten biedt Seco zijn uitgebreide assortiment hydraulische opnamen en bijbehorende reductiehulzen in drie versies, die elk geschikt zijn voor verschillende schachtgroottes van het gereedschap, zodat er minder gereedschap nodig is. Met een 360° klemkracht voor de gereedschapsschacht en nauwkeurige centrering zorgen de hydraulische opnamen en expansiehulzen voor betrouwbaarheid, uitzonderlijke bewerkingsprestaties en een maximale standtijd.


Gebruiksvriendelijk
en veelzijdig
Voor eenvoudige, gebruiksvriendelijke en veelzijdige gereedschapsopname zijn de drie versies van de hydraulische opnamen van Seco de HC Conventional, HCR Reinforced en de HCS Slim. De HC Conventional-versie biedt nauwkeurige opname voor boren, ruimen en licht frezen. Als universele oplossing biedt de HCR Reinforced-versie effectieve opname voor alle toepassingen, van HSM tot HPM en voor alle soorten gereedschapsschachten zoals Cilindrisch, Weldon en Whistle Notch. De HCS Slim-schachtversie is ideaal voor toegang tot diepe, smalle werkstukholten tijdens 5-assige bewerkingen bij hoge snelheden.

"Gecompliceerde gereedschapshoudersystemen vereisen niet alleen speciale aandacht en training om letsel bij de operator te voorkomen, ze zorgen ook voor extra tijd en kosten", aldus Seco Product Manager Yves Heitz. "De hydraulische opnamen en reductiehulzen van Seco elimineren het risico en het extra onderhoud, zodat gebruikers sneller in de snede kunnen komen, terwijl ze profiteren van een veelzijdigere gereedschapshouder en minder gereedschap nodig hebben."

Voor extra flexibiliteit om een breed scala aan snijgereedschapsgroottes te kunnen verwerken, kunnen met de 05FHC sleufreductiehulzen voor de hydraulische opnamen met één houder verschillende schachtdiameters worden gehanteerd. Ze bieden mogelijkheden voor koeling door het gereedschap of aan de randen en werken met metrische of inch-gereedschappen.

Lage slingering en hoge precisie
Volgens Heitz is het bij hoge spindelsnelheden noodzakelijk de slingering van de gereedschapshouder te controleren. Bij het bewerken met snelheden tot 25.000 tpm bijvoorbeeld, minimaliseren de hydraulische opnamen en expansiehulzen van Seco de slingering en de trillingen die hierdoor ontstaan. Gebruikers kunnen zorgeloos gereedschap vasthouden zonder de extra kosten van speciale houders.

Om de trillingen onder controle te houden, zijn de hydraulische opnamen van Seco voorzien van interne reservoirs waarin olie sterke 360° gereedschapklemkrachten genereert en fungeert als een natuurlijk trillingsdempingssysteem - met een eenvoudige draai aan een zeskantbout. Bovendien worden de reductiehulzen uniform en volledig rond de gereedschapsschachten samengedrukt voor een nauwkeurige centrering en klemkracht.

De reduceerhulzen met sleuven zijn leverbaar in versies met afgedichte en perifere koeling en de hydraulische opnamen zijn geschikt voor alle ronde gereedschappen van Seco. De houders zijn compatibel met alle gangbare spindelinterfaces voor bewerkingsgereedschap, waaronder HSK, DIN, BT, BT taps/vlak, CAT, CAT

Tapse/vlakke en cilindrische rechte schachten. Gereedschappen met metrische schacht kunnen direct in de binnendiameter van de opname worden geklemd, terwijl inch-schachten worden vastgeklemd met behulp van de reductiehulzen.

Neem voor meer informatie over de kenmerken en specificaties van de hydraulische opnamen en reductiehulzen van Seco contact op met een lokale Seco-vertegenwoordiger of ga naar https://www.secotools.com/article/m_7244.


Seco hydraulische opnamen en reductiehulzen maken vastklemmen van gereedschap gemakkelijker
Seco Hydraulic Chucks

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers