www.technologieenindustrie.com
Melexis News

MLX81143 werpt een nieuw, dynamisch licht op automotive LED-drivers

Melexis lanceert met de MLX81143 LED-driver de volgende uitbreiding van de MeLiBu® familie. Deze bevat 21 LED-drivers en verbetert het energiebeheer van het volledige systeem. De MLX81143 heeft een extreem breed dimbereik, wat een optimale aanpassing van de helderheid bij dag en nacht mogelijk maakt.

MLX81143 werpt een nieuw, dynamisch licht op automotive LED-drivers

De MeLiBu® interface kan tegelijkertijd tot 3000 LED's in een auto aansturen. Het systeem voorziet zo in dynamische veiligheidswaarschuwingen en communicatie met de bestuurder.

Autofabrikanten gebruiken meer en meer dynamische verlichting in de cabine om belangrijke informatie te verstrekken, zoals rijhulpaanwijzingen voor de bestuurder en updates van de voertuigstatus. Veranderende kleuren en verschillende knipperreeksen brengen dergelijke berichten beter onder de aandacht van de bestuurder. Het toepassen van dynamische verlichting brengt echter ook technische uitdagingen met zich mee, zoals het handhaven van een consistente kleur voor alle LED's en het implementeren van gelijktijdige veranderingen van de verlichting.

De MLX81143 pakt dergelijke uitdagingen op aan de hand van de door Melexis gepatenteerde, licentievrije MeLiBu® oplossing, die is gebaseerd op CAN-FD en UART. Deze snelle communicatie-interface stuurt individuele LED's aan en zorgt zo voor realisatie van de door de voertuigsystemen gedefinieerde verlichtingseffecten. De intelligente RGB-LED-controller biedt ook realtime correctie van kleurafwijkingen, die worden veroorzaakt door veranderingen in de omgeving, en een kleurmengnauwkeurigheid van minder dan 1%, zodat bestuurder en passagiers geen verschillen tussen de LED's kunnen onderscheiden.


MLX81143 werpt een nieuw, dynamisch licht op automotive LED-drivers

De MeLiBu-technologie wordt al wereldwijd gebruikt door meerdere autofabrikanten. De MeLiBu communicatie-interface maakt gebruik van een CAN-FD fysieke laag om robuuste en betrouwbare prestaties te leveren bij snelheden tot 2 Mbit. De combinatie van UART met het MeLiBu-protocol garandeert een intelligente werking met hoge resolutie, waarbij temperatuurgerelateerde kleurafwijkingen worden beperkt. Onder alle bedrijfsomstandigheden wordt een consistente en niet-afleidende gebruikerservaring gehandhaafd.

De Melexis MLX81143 is AEC-Q100 gekwalificeerd en ASIL-compliant. Hij voldoet aan de ISO 26262 functionele veiligheidsvereisten en ondersteunt ASIL B integratie. De architectuur van de MLX81143 helpt ontwerpers te voldoen aan de EMC-eisen. Hij heeft lage EMI-emissies en hoge EMI-immuniteit.

“De MLX81143 is reeds het derde product van Melexis dat MeLiBu-technologie integreert. Deze technologie maakt een schaalbare aanpak van het verlichtingssysteem en nieuwe toepassingsfuncties mogelijk”, “Door hogere aantallen LED-’s te ondersteunen vermindert dit nieuwe onderdeel van onze MeLiBu productfamilie de hoeveelheid silicium die nodig is per toepassing. De MLX81143 verbetert ook het energiebeheer dankzij de slimme opties die in het IC zijn geïntegreerd,” 
zegt Michael Bender, Product Line Manager Embedded Lighting bij Melexis.

Monsters van de MLX81143 zijn beschikbaar.
Ga voor meer informatie naar www.melexis.com/MLX81143 

www.melexis.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers