www.technologieenindustrie.com
Conrad News

Innovatieve presentatieoplossingen van Digitus

Click & Presenteer: snel en eenvoudig content spiegelen en samen aan projecten werken: de geschikte technologie daarvoor is nu beschikbaar op het Conrad Sourcing Platform.

Innovatieve presentatieoplossingen van Digitus

Met het "Click & Present Pro"-systeem van Digitus is het mogelijk om tijdens een conferentie maximaal 30 mobiele apparaten op de ontvanger aan te sluiten. Maximaal vier deelnemers kunnen tegelijkertijd hun inhoud op het presentatiescherm weergeven.

  • Draadloze overdracht van scherminhoud
  • Snel en eenvoudig te installeren zonder software of apps Effectiever vergaderen en presenteren

Na maandenlang werken op afstand en thuisonderwijs ontmoeten medewerkers elkaar weer op kantoor en vindt lesgeven weer in de klas plaats. Het is dan ook van belang om de nieuw aangeleerde digitale technieken ook in de live-situatie in te zetten voor een goede (digitale) samenwerking. "Met onze Digitus Click & Present-oplossingen willen we een bijdrage leveren aan ongecompliceerde en effectieve vergaderingen en presentaties op locatie en willen we het mogelijk maken om snel content van laptops, tablets of smartphones te delen", zegt Dennis Harzig, Senior Product Manager bij Assmann Electronic GmbH. Daarbij worden deelnemers in conferentie- en vergaderruimten en co-working spaces of collegezalen en klaslokalen op de eenvoudigst mogelijke manier met elkaar verbonden tot op een afstand van 50 meter zonder obstakels. En dit alles zonder de tijdrovende voorafgaande installatie van extra software of apps en met weinig moeite.

Voor maximaal 30 deelnemers: Click & Present Pro
Het Click & Present Pro-systeem is een professionele en hardwarematige presentatie-oplossing voor maximaal 30 personen. Het systeem bestaat uit een ontvanger die via een HDMI-interface is aangesloten op een centraal scherm. De deelnemers zelf werken op hun meegebrachte laptop, tablet of smartphone (Bring Your Own Device): laptops worden elk met een extra zender (HDMI-zender) aangesloten op de ontvanger. Met een knop op de zender start de deelnemer de automatische overdracht van scherminhoud en video- en audiosignalen naar de ontvanger. Deelnemers met een tablet of smartphone kunnen met de deel/cast-functie via wifi hun content delen en zichtbaar maken voor alle aanwezigen. Er zijn maximaal vier personen tegelijkertijd zichtbaar op het split-screen. De Click & Present Pro-set van Digitus bevat behalve de ontvanger al twee zenders. Optioneel zijn er meer HDMI-zenders voor extra laptops verkrijgbaar.


Innovatieve presentatieoplossingen van Digitus

Feedback via touch panel back control en whiteboard-functie
Click & Present Pro is geen eenrichtingsverkeer: met de Touch Back-functie is draadloze feedback via de ontvanger naar de laptop van de presentator (Windows) mogelijk voor betere samenwerking binnen het project. Bij een touchscreen gaat dit met gebaren en vingerbewegingen. Voor touchscreens biedt Click & Present Pro ook een geïntegreerde whiteboard-functie die het scherm verandert in een digitaal bord voor aantekeningen of schetsen uit de vrije hand. Bij conventionele monitoren zijn een muis en toetsenbord een geschikt alternatief.

Kleine broertje: Click & Present Mini
Met Click & Present Mini kunnen maximaal 16 deelnemers draadloos hun content en video- en audiosignalen delen. Bij deze systeemvariant stuurt een compacte via HDMI aangesloten zender met een druk op de knop de inhoud het laptopscherm door naar de ontvanger, die het op zijn beurt voor iedereen zichtbaar op het hoofdscherm toont. Het is ook mogelijk content via wifi direct te delen vanaf een smartphone of tablet met de schermsynchronisatiefunctie van het mobiele apparaat. De Click & Present Mini Set van Digitus heeft een ontvanger en één zender. Ook hiervoor zijn extra HDMI- zenders verkrijgbaar.

Meer informatie over Digitus: conrad.nl/nl/merken/digitus.html?searchType=SearchRedirect

www.conrad.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers