www.technologieenindustrie.com
Pilz News

Pilz op de SPS Smart Production Solutions 2022 (hal 9, stand 370) - Complete automatiseringsoplossingen voor safety en security - "Safe en secure" - Automatisering vooruitgedacht!

Op de internationale vakbeurs SPS Smart Production Solutions (Neurenberg, 8 t/m 10 november 2022) legt Pilz onder het motto "Be safe and secure" de focus op automatiseringsoplossingen die zowel safety als industrial security op machines en installaties omvatten. Inhoudelijke focus: oplossingen voor het toegangsbeheer alsmede de beveiliging van mobiele machines en hun gevarenzones.

Pilz op de SPS Smart Production Solutions 2022 (hal 9, stand 370) - Complete automatiseringsoplossingen voor safety en security - Safe en secure - Automatisering vooruitgedacht!

Op de SPS, die in 2022 al begin november plaatsvindt, ervaren bezoekers op de stand van Pilz hoe bestuurderloze transportsystemen (BTS) veilig kunnen worden geautomatiseerd en gebruikt, rekening houdend met alle ruimtelijke en infrastructurele omstandigheden. Het doel hierbij: de productiviteit in de intralogistiek verhogen. Andere speerpunten van Pilz op de beurs in Neurenberg zijn innovaties op het gebied van bedienen en visualiseren voor het Identification and Access Management (IAM) alsmede innovatieve functionele features voor de veiligheidslichtschermen PSENopt II.

Bovendien is er een jubileum: twintig jaar geleden lanceerde Pilz in Neurenberg zijn kleine besturing PNOZmulti - "bedraden met de muis" was destijds een baanbrekende innovatie. Een wereldprimeur was de mogelijkheid om de veiligheidsschakeling met behulp van een eenvoudig te bedienen grafische configuratietool te maken - zonder kennis van een "hogere" programmeertaal. Hiermee werd de kloof tussen hard bedrade veiligheidsrelais en vrij programmeerbare veiligheidsbesturingen gedicht. Nu kunnen bezoekers van de beurs in Neurenberg zich bij Pilz informeren over innovaties ten aanzien van de configureerbare kleine besturing PNOZmulti 2: een nieuwe "Power"-basismodule en de integratie van security zijn nu beschikbaar in de productfamilie.

Meer basispower en security aan boord
Als hart van machines en installaties moeten veilige besturingen in efficiënte en flexibele automatiseringsprojecten een groot aantal functies safe en secure beheren. In Neurenberg laat het automatiseringsbedrijf de nieuwste veilige en economische oplossing voor kleine machines uit de familie van de kleine besturingen PNOZmulti 2 zien: met een breedte van slechts 22,5 millimeter heeft de extreem smalle stand- alone-basismodule PNOZ m C0 de constructieve eigenschappen van een veiligheidsrelais, maar is hij net zo krachtig als een configureerbare veiligheidsbesturing. Bovendien zorgt een security key manager op de nieuwe stand-alone-basismodule ervoor dat de apparaatgegevens en configuratie worden versleuteld. Toegang zonder het vereiste wachtwoord is niet mogelijk - industrial security aan boord!

Veilige toegang: intelligente sleutels lean managen
Extra veiligheid is nodig wanneer het onderwerp toegangsautorisatie op de agenda staat: intuïtieve bedieningssystemen waarmee uitsluitend bevoegde personen toegang krijgen tot de toepassing zijn een must bij omsloten machines en complexe installaties met gevaarlijke zones. Pilz laat op zijn stand zien hoe gebruikers worden ondersteund door een digitale onderhoudsbeveiliging. "Key in pocket" beschermt de bediener tegen een ongeoorloofde herstart van een machine tijdens het onderhoud. Een of meer gebruikers authenticeren zich op de uitleeseenheid PITreader met RFID-transpondersleutels. Daarbij wordt een individuele security-ID verstrekt, die centraal in de veiligheidsbesturing wordt opgeslagen. Als de onderhoudswerkzaamheden zijn voltooid, melden alle personen zich af en worden de security-ID's uit de veilige lijst verwijderd. Zo is de machine tegen manipulatie en de bediener tegen een ongewenste herstart beschermd.

Er is ook aandacht voor het thema flexibiliteit bij de uitvoering van het Identification Access Management (IAM). Pilz presenteert de nieuwe uitleeseenheid PITreader card unit: via deze eenheid identificeren bedieners zich met RFID-sleutels in het nieuwe kaart- en stickerformaat. Toegevoegde waarde: ook reeds in het bedrijf aanwezige RFID-compatibele kaarten kunnen worden gebruikt.

Mobile safety - en nu ook security!
Safety en security mogen niet terugdeinzen voor mobiele toepassingen, de productiviteit in de materiaalstroom moet optimaal met de veiligheid in overeenstemming worden gebracht - voor railgebonden of vrij navigerende BTS. Pilz presenteert in Neurenberg zijn nieuwe oplossingenpakket voor de beveiliging van BTS: de totaaloplossing van Pilz bestaat uit veilige ruimtebewaking met de veiligheidslaserscanner PSENscan voor de bescherming van mens en BTS tegen botsingen, de modulaire verwerkingseenheden PNOZmulti 2 of myPNOZ en de industriële firewall SecurityBridge, die nu voor het eerst ook bescherming tegen manipulatie bij mobiele toepassingen biedt. Zo is nu ook de security "aan boord"!

Muting eenvoudig flexibeler gemaakt
Muting maakt het materiaaltransport naar en vanuit gevarenzones tijdens de productie mogelijk en zorgt zo voor een vloeiend productieproces. De mutingfunctie kan bij veiligheidslichtschermen PSENopt II nu voor het eerst ook volledig flexibel worden ingesteld. Hiervoor presenteert Pilz op de SPS nieuwe mutingarmen, die horizontaal op het veiligheidslichtscherm PSENopt II worden gemonteerd. De sensoren van de mutingarmen kunnen via een fijnmazige rasterinstelling geheel vrij en dus individueel worden gepositioneerd. Gebruikers kunnen zo de meest uiteenlopende beveiligingsvelden configureren - of het nu gaat om L-, T- of X-muting - en op elk moment "hun" eisen realiseren. Zo kunnen productieprocessen in de verpakkingsbranche of ook in de logistiek met behulp van de mutingarmen zeer efficiënt en zonder onnodige stilstandtijden worden ingericht.

Meer informatie over Pilz op de SPS Smart Production Solutions 2022 vindt u hier.

www.pilz.com
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers