www.technologieenindustrie.com
Walter Tools News

WALTER INTRODUCEERT DC118 SUPREME VOOR ZWARE BOORTOEPASSINGEN

De VHM-boor DC118 Supreme van Walter vormt een nieuwe prestatiecategorie voor veeleisende toepassingen. De »180°-boren« onderscheiden zich van de gangbare VHM-boren met name door hun hoge stijfheid tegen afbuiging, het prima centreren en de vier afschuiningen, die garant staan voor een zeer goede geleiding na het induiken.

WALTER INTRODUCEERT DC118 SUPREME VOOR ZWARE BOORTOEPASSINGEN

De reden hiervoor is onder meer de punthoek van 180°. Deze zorgt dat de DC118 Supreme uitstekend in schuine of convexe oppervlakken kan duiken, omdat de boor aan de buitenzijden snel geleid en nauwkeurig gecentreerd wordt. Tegelijkertijd blijft de braamvorming uiterst gering. Een hoekbeschermingsrand op de snijkanten beschermt ze tegen snelle slijtage, waardoor de standtijd in vergelijking met boren zonder beschermingsrand aanzienlijk toeneemt. De hoge stijfheid van de boor is een derde aspect dat hem op de markt onderscheidt. Deze stijfheid komt door de vlakke 15°-spiraalhoek, die afbuigingskrachten minimaliseert en bij het schuin induiken voor een hoge stabiliteit en grote nauwkeurigheid zorgt.

De huidige boorvarianten van de DC118 Supreme zijn oorspronkelijk ontworpen voor het piloteren van diepe boorgaten in krukassen. Ondertussen zijn ze echter universeel toepasbaar in alle materialen en componenten. Zinvolle toepassingen zijn naast boorgaten in schuine of ronde oppervlakken ook toepassingen met een vlak boorgatoppervlak (bijv. voor schroefdraad), componenten met een oneffen oppervlak (bijv. door smeedhuid) of brilvormige boorgaten. Hier onderscheidt de DC118 Supreme zich door een lange standtijd, een hoge nauwkeurigheid en een grote proceszekerheid. De fabrikant van precisiegereedschappen levert de Supreme-boor uit de hoogste prestatiecategorie met Ø 3 tot 20 mm tot 2 × D als standaardgereedschap en tot 5 × D als speciaal gereedschap via Walter Xpress met een levertijd van twee weken.

www.walter-tools.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers