www.technologieenindustrie.com
Igus News

IGUS VOEGT 2.046 NIEUWE MACRO'S TOE AAN DE EPLAN-SOFTWARE VOOR SCHAKELSCHEMA'S

Om het digitaal maken van schakelschema's nog effectiever te maken, publiceert igus 2.046 nieuwe macro's voor de planningssoftware EPLAN. Door de toevoeging kunnen nu ook voorgeassembleerde readycable kabels binnen enkele seconden in de software worden gevisualiseerd.

IGUS VOEGT 2.046 NIEUWE MACRO'S TOE AAN DE EPLAN-SOFTWARE VOOR SCHAKELSCHEMA'S

Dagelijkse routine voor werktuigbouwkundige en installatiemonteur: projectplanning besturingskast staat op de agenda. Het is een taak die steeds meer ingenieurs versnellen met digitale hulpmiddelen. Bijzonder populair en nu een industriestandaard: EPLAN Electric P8 - planningssoftware voor het maken van schakel- en installatieschema's. Een van de redenen voor zijn populariteit is een online database genaamd EPLAN Data Portal. Hier slaan de componentenfabrikanten zogenaamde macro's voor hun producten op - bouwstenen in een uniform gegevensformaat die in het digitale schakelschema kunnen worden gesleept en neergezet - moeiteloos zonder enige aanpassing. Het hulpmiddel ondersteunt het ontwerp van installaties, van end-to-end planning tot productie, inbedrijfstelling, onderhoud en reparatie.

Ingenieurs besparen tot 50% van de tijd die nodig is voor elektrisch ontwerp
"Dankzij de EPLAN Electric P8 CAE software met zijn consistente, fabrikant-onafhankelijke database, besparen ingenieurs tot 50% van de tijd die nodig is voor elektrisch ontwerp. Dit is een echte stimulans voor het automatiseringstijdperk, een tijdperk dat we graag willen ondersteunen," zegt Markus Hüffel, Product Manager readychain en readycable bij igus. "Daarom hebben we besloten om het EPLAN Data Portal uit te breiden en 2.046 nieuwe macro's toe te voegen voor voorgeassembleerde kant-en-klare kabels die compatibel zijn met automatiseringstechnologie van Allen Bradley, Beckhoff, B&R, Heidenhain en Fanuc." Macro's voor aandrijfkabels van Siemens, SEW en Bosch Rexroth waren reeds beschikbaar. "We hopen dat deze update designers over de hele wereld nog meer opties biedt voor economische automatiseringsoplossingen."

Macro's maken snelle, intuïtieve visualisatie mogelijk
De weg naar de nieuwe macro's ligt open: ingenieurs kunnen de juiste voorgemonteerde kabel voor hun kabelrups selecteren uit het readycable-assortiment in de igus-webshop - één van de meer dan 5000 aansluitklare signaal-, encoder-, servo-, motor- of aandrijfkabels. Elke EPLAN-macro die voor deze kabel is opgeslagen, kan via een link in luttele seconden worden gedownload naar het EPLAN Data Portal en in de planningssoftware worden gebruikt. De macro maakt dan acties mogelijk zoals het visualiseren van de kabel, inclusief pinbezetting en aderidentificatie, en het koppelen van de kabel aan componenten van andere fabrikanten in het schakelschema - zo snel en intuïtief als in een computerspel. De kabels die voor de online bestelling worden gebruikt, kunnen ook automatisch worden samengevat in een onderdelenlijst.

www.igus.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers