www.technologieenindustrie.com
Pilz News

UNIFORME SPOORWEGNORM MET DE EULYNX-ADAPTER

Met de EULYNX-adapter willen we de digitalisering van de spoorwegsector vooruithelpen. Samen met ProRail, de grootste spoorweginfrastructuurbeheerder in Nederland, zetten wij deze ontwikkeling voort. De EULYNX-adapter is een belangrijke mijlpaal voor een open spoorwegmarkt op basis van digitale treinbesturingssystemen.

UNIFORME SPOORWEGNORM MET DE EULYNX-ADAPTER

Het veilige automatiseringssysteem PSS 4000 van Pilz dient als hardwarebasis voor de zogenaamde EULYNX-adapter. Het automatiseringssysteem PSS 4000 met zijn speciale spoorwegmodules wordt reeds in een groot aantal spoorwegtoepassingen gebruikt voor besturings- en bewakingsfuncties. Het kan worden gebruikt om inkomende signalen, bijvoorbeeld bij of van baanvakken, om te zetten in besturingscommando's op basis van het RaSTA-communicatieprotocol. Deze kunnen dan worden geïnterpreteerd door het eindapparaat - in dit geval de wissel.

In het Europese project EULYNX hebben 13 van de grootste Europese spoorweginfrastructuurbeheerders, waaronder Deutsche Bahn, ProRail Nederland en SSB Zwitserland, hun krachten gebundeld. Het doel is de ontwikkeling en samenstelling van uniforme normen voor een modulaire techniek voor baanvakbeveiliging. De exploitanten nemen samen met universiteiten en andere onderzoekspartners deel aan dit onderzoeksproject.

www.pilz.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers