www.technologieenindustrie.com
Pilz News

Veiligheidsrelais myPNOZ van Pilz ontvangt TÜV SÜD-certificaat UKCA (United Kingdom Conformity Assessment) voor Groot-Brittannië - gecertificeerd gebruik in Groot-Brittannië

Pilz heeft als eerste bedrijf het UKCA-certificaat (UKCA = United Kingdom Conformity Assessment) van TÜV SÜD ontvangen voor zijn modulaire veiligheidsrelais myPNOZ.

Veiligheidsrelais myPNOZ van Pilz ontvangt TÜV SÜD-certificaat UKCA (United Kingdom Conformity Assessment) voor Groot-Brittannië - gecertificeerd gebruik in Groot-Brittannië
Pilz heeft als eerste bedrijf het UKCA-certificaat (UKCA = United Kingdom Conformity Assessment) van TÜV SÜD ontvangen voor zijn modulaire veiligheidsrelais myPNOZ. Deze certificering bevestigt dat het nieuwe modulaire veiligheidsrelais in batchgrootte 1 ook na januari 2023 op de Britse markt aan de normen voldoet en daardoor inzetbaar is.

Deze certificering bevestigt dat het nieuwe modulaire veiligheidsrelais in batchgrootte 1 ook na januari 2023 op de Britse markt aan de normen voldoet en daardoor inzetbaar is. Als gevolg van de Brexit wordt de momenteel in de Europese Unie gebruikte CE- markering in het Verenigd Koninkrijk (UK) vervangen door het daar geldende UKCA-certificaat.

De certificering zorgt ervoor dat klanten buiten het Verenigd Koninkrijk die myPNOZ van Pilz in hun machines en installaties gebruiken, nog steeds conform de richtlijnen naar Groot-Brittannië kunnen exporteren. TÜV Süd had als officieel door het Britse ministerie van Business, Energy & Industrial Strategy (BEIS) erkende keuringsinstantie de UKCA-conformiteit voor het modulaire veiligheidsrelais myPNOZ al begin 2022 bevestigd.

Nog meer PNOZ-veiligheidsrelais voor het Verenigd Koninkrijk
Na de succesvolle goedkeuring zal TÜV Süd samen met automatiseringsexpert Pilz nog meer apparaten uit de productfamilie van de veiligheidsrelais PNOZ volgens UKCA certificeren. Zo is er ook na afloop van de Brexit- overgangsperiode op 1 januari 2023 – naast andere productfamilies van Pilz – een uitgebreid PNOZ-aanbod voor de invoer in Groot-Brittannië beschikbaar.

UKCA in plaats van CE-markering na de Brexit
Het UKCA-keurmerk vervangt de CE-markering van de interne EU-markt, die tot eind 2022 geaccepteerd zal blijven worden voor een producttoelating op de Britse markt. De UKCA-certificering zal na afloop van de overgangsperiode verplicht zijn voor alle producten die naar het Verenigd Koninkrijk (Engeland, Wales en Schotland) worden geëxporteerd en verkocht.

myPNOZ – nieuwe generatie veiligheidsrelais
Pilz heeft voor zijn nieuwe modulaire veiligheidsrelais myPNOZ een digitaal totaalconcept van het selecteren tot het bestellen opgezet: met myPNOZ kunnen veilige oplossingen volgens klantspecifieke eisen individueel in batchgrootte 1 worden gebouwd. myPNOZ bewaakt de veiligheidsfuncties noodstop, hek, lichtscherm, tweehandenbedieningsknop (IIIA/C) en toestemmingsknop en bestaat uit een kopmodule met maximaal acht vrij combineerbare uitbreidingsmodulen. In de bijbehorende online tool myPNOZ Creator kan uit een groot aantal variatiemogelijkheden een op de behoeften afgestemde veiligheidsoplossing worden samengesteld.

Meer informatie over de UKCA-certificering vindt u hier

www.pilz.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers