www.technologieenindustrie.com
Schneider Electric News

Schneider Electric lanceert mySchneider IT-partnerprogramma in Europa

Schneider Electric lanceert vandaag het nieuwe mySchneider IT-partnerprogramma in Europa. Schneider werkt al meer dan 40 jaar samen met channel partners. Het vernieuwde programma heeft een vereenvoudigde programmastructuur dat is ontworpen om partners te helpen zich aan te passen aan veranderende marktomstandigheden, in te spelen op nieuwe trends en hun bedrijf te laten groeien.

Schneider Electric lanceert mySchneider IT-partnerprogramma in Europa

Het bestaat uit diverse specialisaties die aansluiten bij belangrijke segmenten, waaronder datacenters, IT-oplossingen, software en services. Daarnaast zijn er nieuwe verkooptools en opleidings- en hulpmiddelen en nieuwe voordelen ontwikkeld die zijn afgestemd op elk van de specialisaties. Ook biedt het programma een duidelijke duurzaamheidsstrategie voor partners met het Schneider Electric Green Premium™-aanbod.

Fase één van het vernieuwde programma, dat vandaag beschikbaar is, richt zich op de nieuwe specialisatie 'IT Solution Provider'. Het is flexibeler en meer op maat gemaakt. Partners kunnen zich certificeren op drie niveaus: Select, Premier en Elite. Ze kunnen meerdere IT-specialisaties combineren, ongeacht hun partnerstatus. Het biedt partners de mogelijkheid om IT-infrastructuuroplossingen binnen het MKB of de Enterprise-markt te identificeren, door te verkopen, te configureren en/of te installeren. In Nederland vond er een succesvolle pilot plaats en de eerste IT Solutions Partner heeft op dit moment de Elite status behaald. Fase 2 en 3, die de specialisaties 'Software and Services Provider' en 'Data Center Solutions Provider' omvatten, komen in 2023 beschikbaar.

Kenmerken en voordelen van het nieuwe programma:

  • Nieuwe structuur: IT Solution Providers kunnen opklimmen van 'Enrolled'-naar 'Elite'-niveau, met een op criteria gebaseerde aanpak om kerncompetenties, certificeringen en prestaties te verhogen.
  • Nieuwe interface: het eenvoudig te navigeren programmadashboard biedt zichtbaarheid voor sales, partners en programmamanagers op bedrijfs- en individuele vooruitgang.
  • Verbeterde trainingspaden: een breed aanbod van ontwerptools, training en hulpmiddelen om partners te helpen hun bedrijfsmodellen te diversifiëren, te versterken en aan de eisen van de klant te voldoen.
  • myRewards: beloningsprogramma afgestemd op de behoeften van partners, inclusief financiële stimulansen om proactief nieuwe zakelijke kansen te identificeren, te ontwikkelen en te helpen sluiten.
  • Duurzaamheid: toegang tot de Green Premium™-producten en -oplossingen van Schneider Electric, die klanten meer compliance en transparantie, minder impact op het milieu en duurzame prestaties bieden.

"Veel van onze partners delen het standpunt dat het versterken van relaties voor hen een van de meest effectieve manieren is om duurzame bedrijfsgroei te stimuleren," aldus Rob McKernan, SVP, Secure Power Division bij Schneider Electric Europe. "Door naar onze partners te luisteren en het programma zo in te richten dat het tegemoetkomt aan zowel nieuwe markttrends als veranderende bedrijfsmodellen, kunnen we hen helpen om snel nieuwe verkoopkansen te creëren en de partnerships van de toekomst op te bouwen."

Nieuwe channel trends
Uit onderzoek van Canalys blijkt dat het aantal IT Resellers in de Europese markt zich begint te stabiliseren na 4 tot 5 jaar van consolidatie. De meeste partners in de regio zijn echter actief met meerdere bedrijfstypen en hebben behoefte aan partnerprogramma's die flexibeler zijn en beter aansluiten bij de markttrends. Uit de enquête bleek dat 65% van de partners hun relatie met de verkopers wilden versterken, terwijl 60% de winstgevendheid en de verkoop wilde verbeteren en 50% zijn expertise wilde opbouwen.

Ook de transformatie van partners zorgt voor verandering: meer resellers verschuiven van hardwareverkoop naar het aanbieden van IT-oplossingen en bieden klanten Managed Power Services, edge computing en cloudmigratiediensten aan. Bovendien blijft duurzaamheid een belangrijke drijfveer bij het nemen van beslissingen. Uit onderzoek blijkt dat 97% van de klanten contractuele verplichtingen ten aanzien van duurzaamheid eist bij het definiëren en implementeren van hun datacenterinfrastructuur.

Het nieuwe mySchneider IT-partnerprogramma is ontworpen op basis van de belangrijkste feedback van de channel community. Het ondersteunt de veranderende eisen en helpt hen in te spelen op nieuwe markttrends.

"Disruptieve trends zoals het samengaan van IT en OT zorgen voor transformatieve veranderingen in de channel. Hierdoor worden resellers gedwongen zich aan te passen van op hardware gebaseerde verkooporganisaties tot veelzijdige aanbieders van oplossingen", zegt David Terry, VP, IT Channels bij Schneider Electric Europe. "Dit nieuwe tijdperk, gestimuleerd door de groei van edge computing, cloudmigratie en IT-beveiliging, biedt kansen voor partners om marktaandeel te veroveren en groei te katalyseren. Ons nieuwe partnerprogramma is een afspiegeling van deze verschuiving en biedt een betere structuur, met meer verkooptools, training, enablement en ondersteuning om het voor partners gemakkelijker te maken om de omzet en winstgevendheid te vergroten."

Bezoek de website voor meer informatie over het nieuwe mySchneider IT Solution Provider Partner Program.

www.se.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers