www.technologieenindustrie.com
Alliance-Electronics

Alliance Electronics vestigt zich in Frankrijk en neemt drie gespecialiseerde printplaatfabrikanten over

Alliance Electronics, een technologische en industriële groep, gespecialiseerd in de toelevering van elektronica, vestigt zich in Frankrijk (Rosheim, Bas-Rhin) en rondt zijn eerste drie overnames af.

Alliance Electronics vestigt zich in Frankrijk en neemt drie gespecialiseerde printplaatfabrikanten over


Met zijn geavanceerde knowhow en erkende expertise wil Alliance Electronics zich verder ontwikkelen tot een toonaangevende speler in zijn sector. Gedreven door een ambitieus strategisch project, is het doel om in Europa koploper te worden op het gebied van de High-Mix Low-Volume (HMLV) elektronische productfabricage. Met productielocaties in Frankrijk, Portugal en Tunesië en met meer dan 850 werknemers, wil Alliance, met dit jaar een omzet van meer dan 50 miljoen euro, een netwerk bouwen van gebundelde deskundigheid met uiteenlopende vaardigheden, waarmee kan worden ingespeeld op de behoeften van zijn Europese klanten. Ter ondersteuning van deze ontwikkelingen, heeft Alliance een partner toegevoegd aan zijn aandeelhoudersbasis, het pan-Europese investeringsfonds Waterland Private Equity, dat met haar internationale buy & build deskundigheid bijdraagt aan een ambitieuze strategie van externe groei.

Damien Rossignon, al meer dan 20 jaar bedrijfsdirecteur in de elektronicatoeleveringsindustrie, is benoemd tot voorzitter van Alliance-Electronics: "Wij willen ons omringen met bedrijven die deel willen uitmaken van deze groei en zo een federatie vormen. Elk bedrijf behoudt zijn eigen DNA en brengt zijn eigen energie en knowhow in."

Alliance Electronics, een naam met betekenis en identiteit

Geleid door de wens om spelers in de elektronicasector te verenigen, heeft de groep gekozen voor een naam en een visuele identiteit die zowel sterk als symbolisch zijn. Alliance Electronics bevestigt daarmee de ambities en evolutionaire dynamiek van de groepsbestuurders: het bijeen brengen van een groep sterke EMS-partners die elkaar wederzijds ondersteunen bij de transitie van hun activiteiten. Alliance zorgt daarbij voor financiële slagkracht, hogere investeringen en productiecapaciteit.

"De wereld van de toelevering bestaat uit een veelheid van kleine bedrijven, die vaak geïsoleerd zijn, terwijl onze business een lokale, samenwerkende business is. Het is daarom essentieel en urgent om de krachten te bundelen om overeind te blijven en de huidige schaarste met meer veerkracht het hoofd te kunnen bieden", aldus Damien Rossignon, voorzitter van Alliance Electronics. "We zijn op zoek naar volwaardige bedrijven: door deel te nemen aan deze alliantie behoudt elk bedrijf zijn identiteit en zijn waarden, terwijl het profiteert van een krachtige ondersteuning op het gebied van organisatie, financiën en digitalisering."

Altrics en Proto-Electronics sluiten zich aan bij Alliance Electronics

Altrics en Proto-Electronics behoren tot de eerste bedrijven die toetreden tot Alliance Electronics. Beide printplaatspecialisten, de één in middelgrote series, de andere in prototyping, zullen hun expertise inbrengen in alle andere bedrijven van de groep, waartoe ook ATEMS behoort. Momenteel zijn 10 andere Europese bedrijven (Frankrijk, Italië, België, Denemarken) in gesprek over toetreding tot de alliantie.

"Wij willen graag met hen samenwerken om hun potentieel te ontsluiten en een positieve impact te hebben", vertelt Damien Rossignon. Het menselijke aspect staat centraal in deze alliantie. Het doel is zowel het stimuleren van de ontwikkeling van elk individu binnen de organisaties, als de ontwikkeling van talent in gediversifieerde en multiculturele teams.

Vanuit die optiek biedt de groep end-to-end ondersteuning met een strategie die steunt op 3 pijlers, met continu de focus op duurzame prestaties:

- Een ware partner worden voor zijn klanten, dankzij een scala van diensten met toegevoegde waarde

- Het combineren van de kracht van een groep met de flexibiliteit en de nabijheid van KMO’s in de buurt van hun klanten, in heel Europa

- Het maken van de transitie naar digitalisering

- Het bundelen van de digitale expertise en knowhow van elk bedrijf.

Sinds 2013 demonstreert Proto-Electronics zijn knowhow inzake de integratie van digitalisering binnen zijn sector door klanten de mogelijkheid te bieden hun projecten online te bestellen.

"Wij zijn ervan overtuigd dat alle actoren in de elektronica-industrie moeten kunnen profiteren van digitalisering. Daarbij zien wij het als onze opdracht om fabrikanten van elke omvang te ondersteunen bij hun digitalisering en tevens een deel van de beschikbare middelen, die momenteel voor bedrijven door hun omvang niet toegankelijk zijn, te bundelen", benadrukt Damien Rossignon.

Alliance Electronics is van plan om in 2022 nog 4 bedrijven over te nemen en een omzet van meer dan €100 miljoen te realiseren.

www.alliance-electronics.com


 


Alliance Electronics vestigt zich in Frankrijk en neemt drie gespecialiseerde printplaatfabrikanten over 
Alliance Electronics vestigt zich in Frankrijk en neemt drie gespecialiseerde printplaatfabrikanten over

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers