www.technologieenindustrie.com
Schneider Electric News

eMobility next level op het circuit in Zandvoort

Een betere wereld. Daar draagt Schneider Electric graag aan bij. Tijdens een uniek event op het circuit in Zandvoort, onthulde Schneider Electric onlangs de nieuwe laadpaal EVlink Pro AC. Een laadstation die elektrische voertuigen zorgeloos laadt en slim omgaat met energie.

eMobility next level op het circuit in Zandvoort


Wij maken geen energie, maar zorgen dat het slim toegepast wordt
Met deze woorden opende Debby Slofstra, Country President NL bij Schneider Electric, het event. “In 2021 zijn we niet voor niets uitgeroepen tot meest duurzame bedrijf ter wereld. En daar zijn we hartstikke trots op!”

De EVlink Pro AC
Het event draait om de onthulling van de nieuwe laadpaal EVlink Pro AC. Dit duurzame laadstation is verbonden met energiemanagementsystemen en elektrische distributiesystemen inclusief beveiligingen. Hierdoor is de laadinfrastructuur in gebouwen op orde. Elektrische auto’s laden moeiteloos op en de beschikbare energie wordt slim gebruikt. Circulariteit staat hierbij centraal. Dit sluit naadloos aan bij het motto van Schneider Electric:

Our purpose is to empower all to make the most of our energy and resources bridging progress and sustainability for all.

Practice what you preach
Om de stap richting duurzaam rijden te stimuleren, neemt Schneider Electric zelf ook een rigoureus besluit. Stephanie Bunt, business developer eMobility: “Practice what you preach. In 2030 rijden onze 14.500 voertuigen wereldwijd elektrisch.”


eMobility next level op het circuit in Zandvoort

Link tussen duurzaamheid en racen
Robert van Overdijk, directeur van CM.com Circuit Zandvoort, gaf tijdens het event een presentatie over het circuit en de vele ontwikkelingen. Binnen de Formule 1, maar ook richting de toekomst. Duurzaamheid en elektrisch racen staat ook in de racewereld steeds meer centraal. Het installeren van slimme laadstations is één van de oplossingen die zij hierbij hard nodig hebben.

Na het officiële gedeelte was het tijd voor de gasten om te gaan strijden voor de felbegeerde eerste plaats in de e-simulators. Uiteraard op het digitale circuit van Zandvoort. En ook om een rondje mee te rijden op het circuit met vier verschillende elektrische BMW’s.

De dag werd afgesloten met een gezellige netwerkborrel waar de winnaar van de e-simulator bekend werd gemaakt. De gasten gingen uiteindelijk naar huis met een heuse speciaal ontworpen Schneider Electric laadpaal van LEGO!


eMobility next level op het circuit in Zandvoort

Bent u ook benieuwd naar onze oplossing voor elektrisch laden van voertuigen?
Lees meer over:

www.se.com

 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers