www.technologieenindustrie.com
Schneider Electric News

Schneider Electric lanceert derde generatie laadstation

Schneider Electric lanceert de EVlink Pro AC. Deze nieuwe generatie laadpalen zorgt ervoor dat er slim omgegaan kan worden met energie en duurzaamheid. De laadstations zijn circulair ontworpen met een zo klein mogelijke impact tijdens productie.

Schneider Electric lanceert derde generatie laadstation

De laadoplossing bestaat uit drie delen: laadstations, energiemanagementsystemen en elektrische distributiesystemen inclusief beveiliging. Het opladen wordt slim geregeld in het systeem en als er uitbreiding nodig is kan dit gemakkelijk via de railkoker-oplossing. Alle componenten van de laadpaal voldoen aan de zeer strenge eisen, hierdoor is kwaliteit en veiligheid gegarandeerd. Ook worden alle laadstations getest voordat ze de fabriek verlaten en voldoen aan de nieuwste NEN-EN-IEC 61851-1:2019. Dit betekent hoogwaardige beveiliging. Daarnaast hebben deze laadstations het meeste aantal reserveonderdelen beschikbaar van alle laadstations in Nederland.

Stephanie Bunt, Business Developer eMobility: “In Nederland rijden er al ruim 273.000 stekkerbare auto’s en dit aantal neemt de komende jaren alleen maar toe. Daarnaast vindt 95% van de laadsessies plaats bij gebouwen wat betekent dat 40% van het energieverbruik in gebouwen gerelateerd is aan EV’s.

Goed energiemanagement wordt dus steeds belangrijke. Sinds de laatste aanpassing in het bouwbesluit, wordt elk nieuw gebouw nu al uitgerust met laadinfrastructuur. Voor het optimaal functioneren van de laadinfrastructuur is het belangrijk dat de elektrische distributie bijdraagt aan de betrouwbaarheid, flexibiliteit en veiligheid van het gebouw. De totaaloplossing van Schneider Electric is voor nu en in de toekomst een slimme en duurzame laadoplossing, zonder dat het ‘te veel’ impact heeft op het gebruik van de elektriciteit van bijvoorbeeld een gebouw.”

Lees meer over de eMobility mogelijkheden met EVlink Pro AC ->

Bekijk de oplossingen van EVlink Pro AC ->

Ontdek alle laadstations voor elektrische voertuigen ->

Energiemanagement en loadbalancing: EcoStruxure EV Charging Expert ->

www.se.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers