www.technologieenindustrie.com
Softing Industrial Automation GmbH

Connectiviteit voor de Siemens Industrial Edge

De eerste connectiviteitsproducten van de edgePlug productfamilie van Softing Industrial Automation GmbH zijn beschikbaar op de Siemens Industrial Edge Marketplace.

Connectiviteit voor de Siemens Industrial Edge

edgePlug Docker Containers van Softing Industrial bieden connectiviteit voor de Siemens Industrial Edge

Softing lanceert zijn edgePlug productlijn voor het Siemens Industrial Edge ecosysteem. De edgePlugs zijn op Linux gebaseerde Docker containers die toegang bieden tot FANUC en Sinumerik 840D CNC data en deze naadloos aanleveren aan de Siemens Industrial Edge. In een latere fase zal ook toegang tot SIMATIC S7 data mogelijk zijn. Hiermee is Softing de eerste 3rd party connectiviteitsprovider voor gebruikers van de Siemens Industrial Edge. Alle edgePlug producten kunnen worden geconfigureerd via de geïntegreerde Siemens Industrial Information Hub (IIH) tool. De aanschaf en licensering van de edgePlugs zijn volledig geïntegreerd in de Siemens Industrial Edge Market Place. Het licentiemodel is schaalbaar en gebaseerd op het aantal benodigde controleverbindingen.

Vanaf medio mei is edgePlug SINUMERIK CNC beschikbaar. Het biedt toegang tot data van Siemens 840D CNC besturingen.

edgePlug FANUC CNC is beschikbaar vanaf juli. Hiermee kunnen machine- en productiedata worden uitgelezen van FANUC CNC productseries 30i-B, 31i-B, 32i-B, 35i-B en 0i-F.

De edgePlugs kunnen worden gebruikt voor alle edge-, cloud- en locatietoepassingen die toegang tot besturings- of machinedata vereisen. De toepassingen maken gebruik van de OPC UA servers of MQTT brokers die beschikbaar zijn in de Siemens Industrial Edge om toegang te krijgen tot de geleverde data. De edgePlugs maken op hun beurt gebruik van Ethernet om verbinding te maken met de besturingen.

Softing presenteert de edgePlugs op de Hannover Messe tijdens een virtuele Siemens TechMeetup op 2 juni om 13:30 uur. Eveneens op 2 juni zijn experts van Softing tussen 9.00 en 12.00 uur beschikbaar voor een persoonlijk gesprek op de Siemens Ecosystem stand, hal 9/stand D49.

Softing op de Hannover Messe, 30 mei tot 2 juni 2022:
• Partnerstand van OPC Foundation, hal 8/stand F07,
• Partnerstand van PROFIBUS & PROFINET International, hal 9/stand D68,
• Siemens Ecosystem stand, hal 9/stand D49, 2 juni, 9.00 tot 12.00 uur.

Productinformatie is te vinden op de Softing website.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers