www.technologieenindustrie.com
Conrad News

Nieuwe OTDR-testapparaten van TREND Networks

FiberMASTER-serie: voordelige glasvezeltestapparatuur voor foutopsporing, testen en certificeren van glasvezelkabels, nu beschikbaar op het Conrad Sourcing Platform.

Nieuwe OTDR-testapparaten van TREND Networks

De compacte FiberMASTER OTDR-testapparaten met touchscreen zijn op het Conrad Sourcing Platform beschikbaar als quad-, multimode-, singlemode- en PON-model.

  • Testen en certificeren van glasvezelkabels
  • Compact formaat, intuïtieve bediening en moeiteloze evaluatie
  • Lagere aanschaf- en bedrijfskosten

TREND Networks werkt al meer dan 30 jaar aan glasvezel- en OTDR- testapparatuur in het eigen ontwikkelingscentrum in Oriskany, New York. De nieuwe FiberMASTER- serie bestaat uit zeven kosteneffectieve glasvezeltesters voor testen, foutopsporing en certificeren van glasvezelkabels. Vier van de modellen zijn draagbare apparaten, verkrijgbaar als quad-, multimode-, singlemode- of PON-model. De krachtige innovatieve producten van de specialisten op het gebied van glasvezeltechnologie zijn nu ook beschikbaar op het Conrad Sourcing Platform.

Must-have voor ICT en gebouwentechniek
Tim Widdershoven, Marketing Director bij TREND Networks: "Wij waarderen de betrouwbare samenwerking met Conrad al vele jaren en zijn verheugd dat we professionele klanten op het gebied van ICT en gebouwentechniek een nog ruimere keuze kunnen bieden met onze nieuwe ontwikkelingen."Glasvezel is de toekomst voor snelle dataoverdracht. OTDR-meetapparaten worden gebruikt voor certificering, meting en foutopsporing. Ze zijn geschikt om glasvezelkabels en connectoren over een lengte tot maximaal 256 kilometer te testen en te certificeren zonder daarbij de datastroom te beïnvloeden.


Nieuwe OTDR-testapparaten van TREND Networks

Compact en gebruikersvriendelijk
"De OTDR's van FiberMASTER onderscheiden zich door hun compacte formaat. De testapparaten behoren tot de kleinste ter wereld in hun soort”, aldus Susanne Storch, meettechnologie-expert bij Conrad Electronic. Het touchscreen met grafische gebruikersinterface bevindt zich op de behuizing van slechts 17 x 10,5 cm. Het display is duidelijk ingedeeld en is daardoor ondanks de bescheiden afmetingen intuïtief te bedienen. De apparaten zijn zo eenvoudig te installeren en te gebruiken en zo overzichtelijk, dat het risico op bedienfouten erg laag is. Een korte inwerktijd is voldoende voor een effectieve workflow. Dankzij de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding is het mogelijk om aanzienlijk meer werknemers met een apparaat uit te rusten.

Krachtig en robuust
OTDR-meetapparaten van TREND Networks hebben een robuuste, beschermende behuizing. Deze herbergt een grote hoeveelheid moderne technologie, waardoor het met het apparaat mogelijk is om ook langere kabels en PON-systemen te testen. Zelfs bij glasvezels met sterke demping blijft de nauwkeurigheid constant hoog. Het dynamisch bereik is 29/30 dB voor multimode vezels en 37/38 dB voor singlemode vezels. De dode zone is daarbij in de ordegrootte van 1 meter (multimode) of 5 meter (singlemode). De resulterende meetnauwkeurigheid is essentieel voor installatiewerk en foutopsporing. Alle apparaten bieden de keuze uit golflengten tussen 850 en 1625 nm en alle testapparaten hebben een aansluiting voor de FiberMASTER inspectiecamera sonde.

Gecertificeerd en geverifieerd
De FiberMASTER OTDR-testinstrumenten zijn getest en geverifieerd door het Duitse testlaboratorium GHMT AG. De meetresultaten komen overeen met de MDBF-nauwkeurigheid in overeenstemming met de Telcordia GR-196-specificaties. De OTDR's zijn ook geschikt voor Tier 2 glasvezelkabel certificering. Ter voorkoming van configuratiefouten, kunnen metingen plaatsvinden met behulp van de voorschriften uit de TIA/ISO/IEC- en IEEE-normen. De meetresultaten zijn eenvoudig te evalueren met de gratis software CertSoft in PDF-formaat.

Meer informatie over de FiberMASTER-serie:
conrad.nl/nl/search.html?search=OTDR&tfo_brand=Trend%20Networks

www.conrad.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers