www.technologieenindustrie.com
INTERROLL

Nieuwe conveyor bandmodule vermindert kiembelasting in kippenvleesverwerking

De nieuwe Ultra Hygienic Transfer (UHT) van Interroll maakt geautomatiseerde materiaalstroomprocessen in de kippenvleesverwerking nog hygiënischer: de disruptieve en innovatieve oplossing vermindert de hoeveelheid vleesdeeltjes in de materiaalstroom en de kiembelasting aanzienlijk. Dit maakt een optimale houdbaarheid van kipproducten in de detailhandel mogelijk.


De nieuwe Ultra Hygienic Transfer (UHT) werd ontwikkeld na uitgebreid onderzoek onder internationale klanten en gebruikers in de voedingsindustrie en volgens de principes van hygiënisch productontwerp. Hierdoor kreeg het modulaire product een robuust en open ontwerp dat zeer eenvoudig te reinigen is. Het kan eenvoudig worden geïnstalleerd - zonder extra sensortechnologie - als een stand-alone oplossing tussen de upstream snijmachines en de downstream transportbanden, waarbij alleen een netaansluiting voor de geïntegreerde trommelmotor nodig is. Afhankelijk van de vereisten wordt vleugel- of borstvlees getransporteerd in roestvaststalen zeefkorven die, in plaats van glijgoten, het vlees apart opnemen in een cirkelvormige oneindige lus om het vervolgens op een bestaande transportband te deponeren.

De scheiding van de getransporteerde goederen levert een doorslaggevend voordeel op ten opzichte van traditionele glijgoten: in plaats van de filets of vleugels in deze processtap van stukgoederen om te zetten in bulkgoederen, zorgt de UHT ervoor dat ze over de hele procesketen identificeerbaar blijven - bijvoorbeeld door middel van geschikte sensortechnologie in combinatie met goederenbeheersystemen.

"Het daarna verpakte eindproduct, zoals de filet, wordt dan met de bijpassende oplossingen van onze klanten toegewezen aan het oorspronkelijke product. Dit is een belangrijke voorwaarde om kwaliteitscontrole te kunnen uitvoeren in de hele toeleverings- en verwerkingsketen in de hygiënische omgeving", aldus Dr. Stephan Kronholz, die bij Interroll verantwoordelijk is voor nieuwe hygiënische platformoplossingen.

Metingen bij testklanten hebben meetbaar aangetoond dat het aantal vleesdeeltjes dat doorgaans in de goederenstroom terechtkomt, met 85-90 procent wordt verminderd en dat de kiembelasting van de verwerkte vleesproducten tot 60 procent lager is dan bij tot nu toe gebruikelijke methoden.

De transportmodule, die nu op de markt is gebracht, is ontworpen door de technici van Interroll Innovation GmbH. De UHT wordt geproduceerd in de Interroll vestiging in Hückelhoven-Baal, Duitsland.


Nieuwe conveyor bandmodule vermindert kiembelasting in kippenvleesverwerking

De nieuwe Ultra Hygienic Transfer (UHT) van Interroll maakt optimale houdbaarheid mogelijk door maximale hygiëne in de vleesverwerking.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers