www.technologieenindustrie.com
FAULHABER GROUP

FAULHABER integreert dochteronderneming PDT

Meer toegevoegde waarde, kortere reactietijden en meer technische capaciteit.

FAULHABER integreert dochteronderneming PDT
Dochterbedrijf PDT Präzisionsdrehteile GmbH

FAULHABER viert dit jaar zijn 75-jarig bestaan, en ook nu nog blijft het bedrijf zijn klantenservice verbeteren. Met ingang van 1 april 2022 zal het dochterbedrijf PDT Präzisionsdrehteile GmbH uit Nürtingen volledig opgaan in de Dr. Fritz Faulhaber GmbH, die hiermee 34 nieuwe specialisten verwelkomt op de vestiging in het Duitse Schönaich. Dankzij deze strategisch geplande stap kan FAULHABER met een eigen bankwerkcentrum sneller inspelen op afzonderlijke verzoeken, en zijn competenties op het gebied van verspanende productie uitbreiden.

PDT is al sinds 2014 een dochteronderneming van FAULHABER, en heeft sindsdien onderdelen geproduceerd voor de aandrijfsystemen van de bekende specialist op het gebied van miniatuur- en microaandrijftechniek. Karl Faulhaber, Managing Director bij FAULHABER, licht de stap toe: "De integratie maakt onderdeel uit van onze groeistrategie, om onze in-house capaciteiten verder uit te breiden en meer waarde toe te voegen voor onze klanten. We hebben nu direct de beschikking over onze eigen geavanceerde bewerkingscentrum." Faulhaber is hier blij mee: "Hiermee kunnen we sneller een breder palet aan klantspecifieke aanpassingen produceren. Dit verkort de levertijden voor onze klanten, en het vult de synchronisatie van onze productielocaties optimaal aan."

De CNC-apparatuur bevindt zich inmiddels al in Schönaich. De nieuwe specialisten zijn blij dat ze nu onderdeel uitmaken van het gerenommeerde bedrijf FAULHABER en werken in een drieploegendienst op de nieuwe locatie. "We zijn gelukkig met onze nieuwe collega's en wensen ze een goede start in Schönaich", zegt Faulhaber. "Met deze verandering breiden we onze capaciteiten op dit gebied ook op een gerichte manier uit. Hiervan zullen ook onze klanten profiteren, met een nog breder assortiment van afzonderlijke, complete aandrijfoplossingen."

www.faulhaber.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers