www.technologieenindustrie.com
Schneider Electric News

Top 5 manieren om gezondheidsrisico’s in de productieomgeving te verminderen

Na zo’n twee jaar te maken hebben gehad met de COVID-19-pandemie zijn voor veel fabrikanten twee dingen duidelijk geworden: 1. De pandemie is blijvend; en 2. Executives en managers moeten voorbereid zijn op de volgende pandemie of crisis.

Top 5 manieren om gezondheidsrisico’s in de productieomgeving te verminderen


Met die gedachtes in het achterhoofd moeten productieleiders ervoor zorgen dat op de werkvloer de volgende vijf cruciale maatregelen worden toegepast:

  • Werknemers moeten hun handen wassen;
  • Werknemers dienen sociale afstand te houden;
  • Er moet zo veel mogelijk gebruik worden gemaakt van schakelaars en bedieningspanelen die met de elleboog of voet worden bediend;
  • De fabrieksvloer en alle bedrijfsuitrusting moeten regelmatig en volgens strikte richtlijnen worden ontsmet;
  • Waar mogelijk moeten antimicrobiële drukknoppen worden geïnstalleerd.

Ontworpen om aan kritische eisen te voldoen
Toen bedrijven in maart 2020 voor het eerst moesten sluiten als gevolg van de pandemie, rees de cruciale vraag: hoe kunnen fabrikanten de gezondheidsrisico's beperken zodra de activiteiten worden hervat? Al snel werd duidelijk dat hiervoor twee kritieke uitdagingen moeten worden aangepakt.

Het is relatief eenvoudig om een bedrijf in te huren dat om de twee uur de fabriek binnengaat om de bedieningspanelen en de bijbehorende drukknoppen met alcohol en andere ontsmettingsmiddelen schoon te maken. Het uitbesteden van deze taak kan echter al snel oplopen in kosten. Bovendien kan het leiden tot extra downtime, wat de productie negatief beïnvloedt en het rendement vermindert.
Tegelijkertijd is er ook een personeelsprobleem. Als fabrieken weer opengaan, gaan de medewerkers weliswaar aan het werk, maar mogelijk met grote zorgen over het oplopen van COVID-19. Dit kan een negatieve invloed hebben op de motivatie van de werknemers en hun productiviteit verlagen.
Als antwoord op deze uitdagingen heeft Schneider Electric de antimicrobiële Harmony drukknoppen ontwikkeld.

Microbiële groei tegengaan als extra bescherming
De Harmony antimicrobiële drukknoppen zijn niet gebaseerd op een coating, dus van slijtage door grondige reiniging of veelvuldig gebruik is geen sprake. Coatings hebben in de industrie namelijk vaak hun werking bewezen maar kennen aanzienlijke beperkingen.

In plaats daarvan wordt het antimicrobiële zilverglasadditief, dat de groei van bacteriën en micro-organismen tegengaat, inert gemaakt en tijdens de fabricage in de grondstof van de drukknoppen gemengd om de integriteit ervan te bewaren. Op die manier remt het antimicrobiële additief de groei van micro-organismen en is het bestand tegen geuren, verkleuring, vlekken, aantasting en corrosie, zodat het oppervlak van de drukknoppen na verloop van tijd beschermd blijft.

Het belangrijkste is dat het antimicrobiële additief in de antimicrobiële drukknoppen van Harmony de groei van micro-organismen in 15 minuten met wel 95% remt. Na twee uur is het 99% effectief in het remmen van microbiële groei.
En natuurlijk, handen wassen, sociale afstand, elleboog- of voetbediende schakelaars en bedieningsorganen, strikte hygiëne en wijdverspreide vaccinatie spelen allemaal een rol bij het gezond houden van de werknemers. Maar antimicrobiële drukknoppen bieden een sterke extra beschermingslaag om de hygiëne van de apparatuur te garanderen.

Samen beschermen deze praktijken de gezondheid van werknemers en dragen ze bij hun motivatie, doordat ze weten hun werk veilig uit te kunnen voeren. Dit leidt op zijn beurt tot een hogere productiviteit met minder uitvaltijd, en maakt het gemakkelijker om werknemers te behouden.

Volgende stappen
De industrieën van de toekomst moeten mensen op de eerste plaats zetten. Om ervoor te zorgen dat de productieomgeving is aangepast aan de verhoogde hygiënische eisen, zodat operators vol vertrouwen kunnen werken en tegelijkertijd een hoge productiviteit met minimale uitval kunnen garanderen, is het van cruciaal belang dat machinebesturingspanelen zijn uitgerust met een ingebouwde antimicrobiële functie. Meer informatie over Schneider Electric Harmony antimicrobiële drukknoppen en de voordelen ervan vind je hier.

www.se.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers