www.technologieenindustrie.com
Parker News

De nieuwe oplossing voor asbedieningssystemen van Parker optimaliseert hydraulische bedieningselementen

Parker Hannifin, de wereldwijde leider op het gebied van aandrijvings- en bedieningstechnologie, heeft de lancering van twee nieuwe componenten aangekondigd: de Parker Automation Controller PAC120 en de elektrohydraulische bedieningsmodule PACHC.

De nieuwe oplossing voor asbedieningssystemen van Parker optimaliseert hydraulische bedieningselementen

Samen bieden deze componenten een innovatieve oplossing voor de automatisering van snelle en precieze hydraulische processen. De compacte PLC PAC120 kan worden gecombineerd met verschillende PACHC-bedieningsmodules, wat de bediening van de positie en kracht/druk van maximaal 40 hydraulische assen mogelijk gemaakt. In combinatie met de uitgebreide hydrauliekventielen van Parker kunnen specifieke en veeleisende bedieningen vanuit een enkele bron gerealiseerd worden.

De nieuwe PAC120-regelaar kan via CODESYS V3 eenvoudig aangepast worden aan de betreffende toepassing. Een SD-kaartsleuf en een USB-interface maken het mogelijk om procesgegevens lokaal op te slaan en bedieningsprogramma's uit te wisselen. Afhankelijk van de variant worden ProfiNet IO/IRT, OPC UA, Modubus TCP, Ethernet/IP en EtherCAT ondersteund voor gegevensuitwisseling tussen machines. Ook kunnen extra communicatiekanalen geopend worden door middel van interface- en busmodules, wat de integratie in bestaande bedieningsconcepten mogelijk maakt.

De geïntegreerde ontwikkelomgeving van CODESYS voor het programmeren van logica, I/O, webvisualisatie en aandrijving, verkort de tijd die nodig is voor de ontwikkeling van de toepassing. Een ander voordeel is de webgebaseerde grafische gebruikersinterface. Indien nodig is alle belangrijke informatie direct beschikbaar, zoals details van bedieningstoepassingen, datalogging of geheugenstatus.

De nieuwe PACHC-regelaarmodule maakt precieze positie-, kracht- en drukregelingen, en omschakelingsbedieningen mogelijk. De module voorziet in een hoogdynamische bemonsteringsfrequentie van 250 µs voor uiterst snelle cyclustijden. De PACHC is voor het opnemen van actuele waarden verbonden aan lokale analoge sensoren, zoals druk- en krachtsensoren en digitale positiefeedbacksystemen. Hydrauliekventielen kunnen via de analoge uitgangen bediend worden. Vooraf geconfigureerde softwaretemplates, die de programmeerinspanning reduceren en de ingebruiknametijd verkorten, kunnen gratis gedownload worden van de Parker-website.

Met aanvullende modules naast de PACHC kan de PAC120-automatiseringsregelaar optimaal aangepast worden aan verschillende toepassingen of zelfs de volledige bediening overnemen. Daartoe biedt Parker het PACIO-systeem met een verscheidenheid aan digitale en analoge I/O-modules. Samen met de krachtige ventielen van Parker is de systeemoplossing ideaal voor de precieze uitvoer van complexe automatiseringstaken in bijvoorbeeld persen en gietmachines.

Kijk voor meer informatie over de PAC120-regelaars en PACHC-bedieningsmodules van Parker op:
https://ph.parker.com/nl/nl/parker-automation-controller-series-pac120
https://ph.parker.com/nl/nl/electrohydraulic-control-module-series-pachc

www.parker.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers