www.technologieenindustrie.com
Schneider Electric News

Schneider Electric steunt EU-voorstel om beleid rond SF6 broeikas te herzien om milieudoelstellingen sneller te halen

Schneider Electric, wereldwijde leider in de digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, steunt de recente aankondiging van de Europese Commissie voluit met betrekking tot het toekomstig gebruik van 's werelds sterkste broeikasgas.


  • Schneider Electric steunt het nieuwe beleidsherzieningsvoorstel van de EU en is het ermee eens dat het nu de hoogste tijd is om de overgang naar groene energie-technologieën te versnellen
  • Het bedrijf blijft nieuwe, groene en digitale technologieën leveren die innovatiever zijn dan de oude F-gasoplossingen met zuivere lucht Hierdoor worden technologische barrières voor de overgang naar groene energie weggenomen

Eén van de doelstellingen van het nieuwe beleidsherzieningsvoorstel van de EU is gericht op SF6, een gas dat decennialang op grote schaal is gebruikt in elektrische apparatuur vanwege zijn unieke mate van geschiktheid en het gebrek aan concurrerende alternatieven.

Schneider Electric komt zijn belofte na om een volledig portfolio van SF6-vrije alternatieven op te bouwen en blijft een baanbrekende reeks van milieuvriendelijke en digitale technologieën op de markt brengen. Deze technologieën vermijden het gebruik van het SF6-broeikasgas en vervangen het door zuivere lucht. De beschikbaarheid en de betrouwbare, hoge prestaties van deze langverwachte schone technologieën maken de huidige herziening van het F-gasbeleid van de EU haalbaar.

Als dit Europese beleid wordt doorgevoerd en het gebruik van SF6 wordt beperkt, betekent dit een belangrijke mijlpaal in de weg naar het behalen van de Europese klimaatdoelstellingen. Ook komt de kans op een maximale opwarming van 1,5°C in de toekomst snel dichterbij.

Meer informatie over de impact van SF6-gas, lees je hier.

www.se.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers