www.technologieenindustrie.com
Steute

Nieuwe vrijheid bij de bediening van machines en installaties

Ergonomisch comfort en flexibiliteit: draadloze handbediening

Nieuwe vrijheid bij de bediening van machines en installaties
Productfoto

Als de operator niet naar de schakelaar komt - dan moet de schakelaar naar de operator komen. Met dit principe in het achterhoofd, ontwikkelde steute de RF-HB-4CH draadloze handbediening, die voor het eerst op de SPS IPC Drives werd gepresenteerd. De ontwikkeling van deze industriecompatibele handbediening werd geïnspireerd door de business unit Meditec van steute, die hoogkwalitatieve bedieningen levert voor medische apparatuur.

De RF HB-4CH is uitgerust met vier drukknoppen die met zeer weinig parametrische inspanning aan de ontvangerzijde, bepaalde functies toegewezen kunnen krijgen. De behuizing is comfortabel en erg makkelijk te hanteren, daarbij geassisteerd door krachtige lithiumbatterijen, die het benodigde vermogen leveren voor circa 800.000 schakelcycli zonder te hoeven worden vervangen.

De handbediening communiceert met het ontvangerapparaat via de sWave draadloze technologie (SW 868/SW 915). Zeer korte schakelfrequenties zijn mogelijk (circa 12.000 telegrammen met herhaling per uur). Het bereik is 400 m in het veld en ongeveer 50 meter inpandig. Deze draadloze technologie, door steute speciaal ontwikkeld voor industriële toepassingen, schept de noodzakelijke voorwaarden voor storingsvrije, betrouwbare signaaloverdracht en de gelijktijdige bediening van verschillende handbedieningen binnen een draadloze omgeving.

Met zijn RF HB-4CH is steute nu in staat om nieuwe toepassingsgebieden te ontginnen. De steute business unit Wireless biedt een breed programma zeer uiteenlopende draadloze schakelapparatuur, maar tot nu toe nog geen mobiel bedieningssysteem. Vraag naar dit systeem wordt verwacht vanuit sectoren als logistiek, gebouwautomatisering, machine- en installatiebouw. Waar medewerkers lange afstanden moeten afleggen, kan de bediening van machinefuncties met een afstandsbediening tijd besparen en processen optimaliseren. Typische toepassingen voor de draadloze handbediening kunnen zijn de besturing van machines (bijvoorbeeld voor materiaaltoevoer) en hijswerktuigen, evenals de bediening van de automatische opslagsystemen, pompen en lieren. Bij gebouwautomatisering kan het draadloze schakelapparaat gebruikt worden voor het bedienen van bijvoorbeeld industriedeuren, obstakels en verlichtingssystemen.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers