www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

Ethernet/IP apparatuur kan nu op afstand worden bewaakt en geregeld met Netbiter

De Netbiter Remote Management oplossing van HMS Industrial Networks maakt het nu mogelijk om automatiseringsapparaten die Ethernet/IP gebruiken via het web te bewaken en te regelen. Door een Netbiter EasyConnect 300-serie gateway aan te sluiten kunnen gebruikers van Ethernet/IP apparatuur vanaf elke locatie onderhoud uitvoeren.

Ethernet/IP apparatuur kan nu op afstand worden bewaakt en geregeld met Netbiter

De Netbiter Remote Management oplossing biedt al sinds enige tijd connectiviteit met Modbus apparaten, maar met ingang van november, kan HMS dus ook directe, onboard compatibiliteit met Ethernet/IP bieden. Via de LAN poort op de Netbiter Gateway, kunnen gebruikers verbinding maken via UCMM (Unconnected Message Manager), een acyclisch messaging kanaal, dat is gescheiden van de regelkring messaging.

Met Netbiter kunnen gebruikers:

  • Ethernet/IP apparaten op afstand configureren met behulp van hun reguliere configuratiesoftware (bijvoorbeeld RSLogix).

  • Trends vastleggen en toezicht houden op prestaties in de tijd.
  • Alarm of event berichten ontvangen wanneer kritische drempels worden bereikt.

Hoe werkt het

De gebruiker sluit een Ethernet/IP automatiseringsapparaat via de LAN-poort aan op een Netbiter gateway. De Netbiter gateway stuurt data via Ethernet of het mobiele netwerk naar het cloud-gebaseerde datacenter, genaamd Netbiter Argos. Gebruikers hebben toegang tot Netbiter Argos op www.netbiter.net met een gewone webbrowser. Ze kunnen ook een veilige tunnel opzetten naar de andere machine of installatie, die inbedrijfstelling en debugging mogelijk maakt alsof ze op de locatie staan.

Lang verwachte functionaliteit


“We hebben al lang een behoefte aan Ethernet/IP connectiviteit in Netbiter geconstateerd,” vertelt Product Line Manager, Henrik Arleving. “Er bestaat een enorme hoeveelheid aandrijvingen, HMI, PLC's en andere automatiseringsapparatuur die Ethernet/IP als communicatieprotocol gebruiken en deze apparaten kunnen nu makkelijk worden aangesloten op het Netbiter Remote Management systeem voor bewaking en regeling. Vooral de Remote Access functie zal zeer nuttig blijken te zijn voor system integrators en machinebouwers, omdat deze nu online vanaf elke locatie toegang hebben voor debugging en onderhoud.”

Overige functies van de nieuwe Netbiter release zijn de mogelijkheid om alarmen te groeperen en filteren, alsmede gratis toegang tot mapfunctionaliteit om de exacte locatie van elke Netbiter gateway te kunnen zien.

Regeling van EtherNet/IP apparaten online. Dit voorbeeld toont de bewaking op afstand van een Allen Bradley PLC.

Ethernet/IP apparatuur kan nu op afstand worden bewaakt en geregeld met Netbiter
De Netbiter EC300 serie communicatie gateways verstuurt data van het apparaat van de klant naar Netbiter Argos.
Lees meer op www.netbiter.comwww.netbiter.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers