www.technologieenindustrie.com
Global Industrie News

GLOBAL INDUSTRIE 2022 in een tijd van verantwoorde herindustrialisering

GLOBAL INDUSTRIE, het enige evenement in Frankrijk dat de industrie in haar geheel behandelt (ecosystemen, waardeketens en gebruikersmarkten), zet al haar middelen in voor aankomende van herindustrialisering die de sector momenteel in Frankrijk opnieuw vorm geeft. De beurs maakt van verantwoorde herindustrialisering dan ook het centrale thema van haar editie 2022.

GLOBAL INDUSTRIE 2022 in een tijd van verantwoorde herindustrialisering

Met de presidentsverkiezingen binnen enkele maanden in het verschiet, is de hele Franse politieke klasse eensgezind over één punt: de herindustrialisatie. De pandemie van Covid 19 heeft niet alleen duidelijk gemaakt dat de nationale economische soevereiniteit dringend moet worden hersteld, maar heeft ook de onderliggende tendens versterkt (die een aantal jaar geleden al was begonnen) om een deel van de produktiebasis van het land nog verder terug naar het binnenland te brengen. De 35 miljard euro financiële steun die in het herstelplan France Relance voor de industrie is uitgetrokken, staat niet los van deze opleving van de investeringen, die in 2021 weer het niveau van vóór de pandemie hebben bereikt.

Sterker nog, in een ommekeer van de deïndustrialisatie die Frankrijk de afgelopen veertig jaar heeft getroffen (tussen 1980 en 2010 zijn twee miljoen banen in de industrie verloren gegaan), zijn er in 2021 twee keer zoveel vestigingen geopend (53) als gesloten (24, een daling van 43% in de eerste negen maanden van het jaar in vergelijking met 2019), om nog maar te zwijgen van de uitbreiding van de capaciteit van een dertigtal bestaande vestigingen. Alle sectoren zijn betrokken, net als alle regio's1. Er tekent zich een trend af: veel van deze nieuwe industriële installaties geven prioriteit aan het milieu, korte productieketens, recycling of de circulaire economie. In Frankrijk is het nu dus tijd voor een verantwoorde herindustrialisering.

"GLOBAL INDUSTRIE wil meewerken aan deze belangrijke verandering in de sector en zet al haar middelen en energie in om de beweging te steunen die de heropleving van de Franse economie en industrie sterk zal bevorderen." Sébastien Gillet, Directeur van de Tentoonstelling.

De vier hoogtepunten van 2022
Golden Tech
Het grootste industrie-evenement van Frankrijk, organiseert in 2022 een volledig nieuwe wedstrijd die de uitmuntendheid van twaalf beroepen in de industrie in de kijker zet (lasser, frezer, databeheerder automatisering, robotica-ingenieur, ...).

Net zoals de beste chef-koks de Bocuse d'Or hebben, hebben de beste vakmensen in de industrie nu de Golden Tech, een wedstrijd waarbij de kandidaten hun technische kennis, handigheid en knowhow over een bepaald thema moeten aantonen. GI-prijzen

GI Awards
Verbetering van prestaties, optimalisering van productieapparatuur, ontwikkeling van MVO- waarden... Sinds 2018 onderscheiden de GLOBAL INDUSTRIE Awards de innovaties die door de exposanten op de beurs worden voorgesteld. Ook dit jaar zal de jury, bestaande uit journalisten en industriële experts, de inzendingen nauwkeurig bestuderen om de producten of diensten te identificeren die een waardevole technische en/of technologische vooruitgang presenteren.

GI Avenir
Meer dan ooit zal GLOBAL INDUSTRIE in deze periode van industriële euforie, om tegemoet te komen aan de groei-eisen van verschillende ondernemingen, trachten de aandacht te vestigen op de rijke bron van werkgelegenheid die de Franse industrie vertegenwoordigt en die helaas nog te weinig wordt erkend. Via GI Avenir, een dienst die volledig gewijd is aan werkgelegenheid, opleiding en de aantrekkelijkheid van banen in de industrie, wil GLOBAL INDUSTRIE de nadruk leggen op vakkennis, de rijkdom van loopbanen weerspiegelen, de beroepen van de toekomst promoten en de beschikbare banen onder de aandacht brengen. Verschillende aanvullende faciliteiten zullen ter beschikking worden gesteld van HR- managers, werkzoekenden en jonge afgestudeerden:

  • Job dating: een dertigtal exposerende bedrijven of bezoekers zullen gedurende drie dagen samenkomen op een stand. Er zal een wervingsplatform beschikbaar zijn om werkaanbiedingen en cv's in te dienen
  • Bezoekersroutes
  • Rondleidingen
  • Jobdemo's

GI-conferenties
Masterclasses, keynotes, rondetafels.... Een rijk programma van conferenties verdeeld over twee speciale zalen zal deskundigen, fabrikanten en politieke leiders samenbrengen om de belangrijkste thema's te bespreken die de industriële wereld bezighouden: herindustrialisering, groene technologie, AI, cyberveiligheid, enz.

Praktische informatie
17 tot 20 mei 2022
Paris Nord Villepinte - Zalen 5a en 6
Dinsdag, woensdag, donderdag: 9u - 18u
Vrijdag: 9 - 17 uur.
Link: https://www.global-industrie.com/fr/infos-pratiques/contact

www.global-industrie.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers