www.technologieenindustrie.com
Parker News

NIEUWE PARKER TOUGHSHIEL PLUS TILT ZINK-NIKKELBEPLATING NAAR EEN HOGER NIVEAU

Parker Hannifin, de wereldwijde leider in bewegings- en besturingstechnologieën, heeft een nieuw ontwikkelde, gepatenteerde zink-nikkel-oppervlaktebehandeling geïntroduceerd voor alle leidingkoppelingen en adapters wereldwijd, genaamd ToughShield Plus. Met deze nieuwe ontwikkeling brengt Parker de zink-nikkelbeplatingstechnologie naar een hoger niveau.

NIEUWE PARKER TOUGHSHIEL PLUS TILT ZINK-NIKKELBEPLATING NAAR EEN HOGER NIVEAU

De beplating biedt een uitstekende weerstand voor verhoogde corrosiepreventie met behoud van optimale eigenschappen en montagewaarden. ToughShield Plus is het eerste commercieel verkrijgbare standaard beplatingssysteem voor vloeistofvermogenssystemen dat tot 3000 uur bescherming biedt tegen corrosie.

De kosten van corrosie zijn aanzienlijk in alle industrieën. Elke dag worden miljoenen koppelingen en adapters door klanten gebruikt in de meest uitdagende toepassingen, waar ze kunnen worden blootgesteld aan meststoffen, modder, luchtvervuiling, zout en andere agressieve middelen die corrosie kunnen veroorzaken. Eenmaal in het systeem kan corrosie, als elektromechanische reactie, zich gemakkelijk verspreiden naar duurdere componenten. Daarom is het belangrijk om corrosie te voorkomen en uit het systeem te houden door de meest corrosiebestendige componenten te gebruiken. ToughShield Plus is ontworpen om klanten tijd en geld te besparen met een langere levensduur van buisfittingen & adapters, eenvoudiger onderhoud en een verhoogde weerstand tegen corrosiemigratie naar andere systeemcomponenten. Dit resulteert in een verhoogde uptime van apparatuur, voorkomt problemen met de esthetische kwaliteit en verlaagt de potentiële garantiekosten.

Parker investeert voortdurend in de verdere ontwikkeling van zijn productassortiment om klanten wereldwijd te helpen bij het gebruik van leidingkoppelingen en adapters. Om de ontwikkeling van ToughShield Plus te verbeteren, hebben ervaren experts een aantal jaren gewerkt aan de ontwikkeling van de optimale oppervlakte en eigenschappen in de eigen testlaboratoria en galvaniseerfaciliteiten van de Parker Fluid Connectors Group in Europa en de VS. De basis van de nieuwe beplating is gebaseerd op een gepatenteerde zink-nikkellegering, gepassiveerd door een zeswaardige chroomvrije laag. Deze innovatieve toplaag biedt superieure wrijving en assemblagecontrole.

Voor galvanisering zijn de in de industrie geaccepteerde methoden gebruikt om ToughShield Plus te testen. Procedures zoals neutrale zoutneveltesten (SST) en cyclische corrosietesten (CCT) werden gebruikt om het product goed te keuren. Het resultaat: ToughShield Plus biedt bovengemiddelde corrosiebescherming van 3.000 uur tijdens de zoutneveltest, waardoor het een duidelijk voordeel biedt voor klanten ten opzichte van bestaande oplossingen op de markt.

ToughShield Plus voldoet aan de toonaangevende industrienormen zoals DIN en SAE, evenals aan de milieunormen RoHs, REACH en ELV.

www.parker.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers