www.technologieenindustrie.com
NORD Drivesystems

Robuuste aandrijfsystemen tonen hun zoete kant

Er zijn heel wat stappen nodig om chocolade te maken van cacaobonen. Tijdens dit proces komen de ingrediënten en mengsels in verschillende vormen samen in elkaars buurt in een quasi continue beweging en dat voor uren en dagen aan een stuk. Dat vereist betrouwbare aandrijfsystemen. In de chocoladefabriek van Zotter in Zuidoost-Oostenrijk is de duurzaamheid en de fail-safe werking van deze aandrijvingen dubbel zo belangrijk: ten eerste garandeert een soepele werking de topkwaliteit van het eindproduct. Ten tweede staat de productielijn altijd open voor duizenden bezoekers, die natuurlijk niet de getuige willen en mogen zijn van eventuele storingen. Al jaren gebruikt het bedrijf de aandrijvingen van NORD DRIVESYSTEMS voor het transporteren, mengen en pompen van de ingrediënten.

Robuuste aandrijfsystemen tonen hun zoete kant
Afbeelding 1: Zotter gebruikt uitsluitend fairtrade en biologische ingrediënten – voornamelijk uit geselecteerde telers

Chocolatier Josef Zotter is een man van principes en duurzame productie is daarbij zijn eerste bekommernis. Zijn fabriek in Riegersburg in het zuiden van Oostenrijk steunt volledig op hernieuwbare energie en genereert het grootste deel daarvan door het verbranden van eigen afvalproducten. Een eerlijke behandeling van zowel boeren als consumenten is eveneens belangrijk voor Zotter. Hij is de enige chocoladefabrikant in Europa die biologische producten gebruikt met een fairtradelabel. Zotter verwacht hetzelfde soort betrokkenheid van zijn leveranciers. De fabriek in Riegersburg stelt dan ook hoge eisen aan de kwaliteit en uitrusting van de machines en de klantenservice van zijn technologiepartners. De Zwitserse procesengineering expert Bühler was verantwoordelijk voor het ontwerp en uitvoering van de productiefaciliteit voor de chocoladeverwerking. Aandrjvingen van NORD DRIVESYSTEMS leveren een belangrijke bijdrage aan de vlotte werking tijdens alle processtappen. "Onze leveranciers, met inbegrip van NORD, zijn zeer betrouwbaar ", zegt Thomas Linshalm, hoofd van de cacaoverwerking bij Zotter. "Betrouwbaarheid is essentieel in al onze machines. Daarom is het goed om te weten dat NORD in staat is om snel te reageren in geval van een probleem. We kunnen ze gewoon bellen en er is direct contact met iemand die je kan helpen. We zijn daar erg blij mee."
Robuuste aandrijfsystemen tonen hun zoete kant
Afbeelding 2: Thomas Linshalm, hoofd van de cacaoverwerking in de fabriek van Zotter in Riegersburg

Het zwarte goud, gebrand en gemalen

In de wetenschap dat de goede werking van het bedrijf altijd veilig kan gewaarborgd worden, kunnen de meesterbreinen van Zotter hun vermogen tot innovatie tot volle bloei brengen. Het bedrijf introduceert tientallen nieuwe smaken en diverse ingrediënten per jaar. Deze variëren van ananas tot citroen, van selderij tot asperges, van kokosnoot tot kaas en nog meer extravagante grondstoffen. Zotter biedt momenteel repen en andere snoepjes in 365 verschillende variëteiten. Maar ongeacht de exotische smaken en nieuwe creaties, blijft klassieke chocolade een onmisbaar ingrediënt voor het grootste deel van het assortiment. Al jaren wordt de chocolade in eigen huis geproduceerd volgens Zotter's recepten, iets wat vrij ongebruikelijk is voor een kleine fabrikant. De aan de fabriek geleverde cacaobonen worden gereinigd en vervolgens bij een temperatuur boven 100° C gedurende enkele minuten geroosterd en vervolgens gesteriliseerd onder stoomdruk. Aandrijvingen met een nominaal vermogen van 0,75 kW garanderen het transport tussen de schoonmaak, het roosteren en de sterilisatie-installatie. De volgende stap is een breker, waarbij de cacaobonen uit de dop worden gehaald. Een vermaler met een NORD aandrijving gaat vervolgens de bonen omzetten in vloeibare cacaomassa, die dan doorgesluisd wordt naar een mixer. De pompen die dit doen zijn voorzien van aandrijvingen van 4kW. In de mixer wordt suiker en -voor een aantal recepten- melkpoeder toegevoegd aan de cacaomassa. Daarbovenop wordt extra cacaoboter toegevoegd uit naburige tanks die zijn uitgerust met meerdere 1,1 kW pompstations.
Robuuste aandrijfsystemen tonen hun zoete kant
Afbeelding 3: Het ruwe mengsel moet opnieuw worden gemalen in een mengmachine. Een transportband brengt het mengsel daarheen.

Vloeistof verandert in vast

Als de cacaomassa gemengd wordt met de andere bestanddelen leidt dit tot een gietbare massa, die wordt gemalen in een rolmachine om een fijne textuur te bekomen. Een speciale wormwielkast, aangedreven door een 4 kW motorreductor, zorgt voor de compressie. Het concept is gebaseerd op het bestaande NORDBLOC. 1 ontwerp, wat de aandrijving een innovatieve constructie geeft: de voorgemonteerde tandwielen worden geplaatst en bevestigd via de lagerboringen. Omdat de as-tot-as afstand gelijk is aan die bij de conventionele rechte tandwielreductoren, kan het NORDBLOC.1 ontwerp gebruik maken grotere lagers.  De assen zijn ook groter dan bij de andere standaard aandrijvingen die als ongedeelde behuizingen op de markt aanwezig zijn. Dankzij de grotere lagers zijn de aandrijfsystemen aanzienlijk sterker en duurzamer, want slijtage door radiale en axiale krachten wordt verder geminimaliseerd.
Robuuste aandrijfsystemen tonen hun zoete kant
Robuuste aandrijfsystemen tonen hun zoete kant
Afbeeldingen 4 en 5: De cacaomassa wordt samengedrukt door een speciale wormwielkast die aangedreven wordt door een motorreductor.

... En vast wordt weer vloeibaar

Motorreductoren vervoeren vervolgens het gestolde tussenproduct door middel van vijf rollenbanden, waar het product geleidelijk verfijnd wordt. Pas dan is het mengsel klaar voor de laatste stap van de productie van chocolade. De conche, een chocoladeverwerkingsmachine die het watergehalte in de chocolade vermindert, bestaat uit één enkele as. Deze machine, ontwikkeld dankzij de industriële knowhow van Bühler, zorgt voor een gladde, zijdezachte consistentie. Bittere stoffen worden verdampt door middel van een geavanceerde temperatuurcontrole zodat  het gewenste aroma bereikt wordt. In deze fase zorgen NORD aandrijvingen voor transport-, roer en pomptaken. Een motorreductor dient als riemaandrijving voor het vullen van de conche. Afhankelijk van het recept wordt de chocolademassa in een vloeibare toestand geroerd gedurende 48 uur bij verhoogde temperatuur, tot een product met de mooiste glazuur en het gewenste aromatische profiel wordt bereikt. De roerwerkarmen worden door een ruimtebesparende direct opgebouwde aandrijving aangedreven. De vlakke opsteekmotorreductor die gebruikt wordt voor dit doel levert een nominaal vermogen van 55 kW. Het mengsel wordt afgevoerd via een pompsysteem aangedreven door een  motorreductor.
Robuuste aandrijfsystemen tonen hun zoete kant
Afbeelding 6: motorreductor drijft de conche aan.

Robuuste aandrijfsystemen tonen hun zoete kant
Afbeelding 7: Vlakke opsteekmotorreductor drijft de conche aan.

Robuuste aandrijfsystemen tonen hun zoete kant
Afbeelding 8: Ingrediënten en halffabrikaten worden verplaatst van tank tot tank en van de ene machine naar de volgende aan de hand van verschillende pompaandrijvingen; hierboven ziet u het lossen van de conche

Conclusie:

In chocoladeproductiemachines zoals molens, mengers en roerwerken, maar ook in de vele transportbanden en pompsystemen doet men beroep op robuuste aandrijftechniek. Diverse  motoreductoren van NORD DRIVESYSTEMS worden ingezet in het breed scala van taken in de fabriek van Josef Zotter. Thomas Linshalm, verantwoordelijke voor de  chocoladeverwerking bij dit excellente zoetwarenbedrijf, legt uit: "Hier opereren een groot aantal motorreductoren. Daarom is het heel belangrijk voor ons om altijd snel toegang tot reserveonderdelen te hebben, mocht dat nodig zijn. Over het algemeen zijn de aandrijvingen evenwel zeer betrouwbaar. "

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers