www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

IXXAT PC/CAN interfaceserie uitgebreid met nieuwe PCI kaarten

Met de CAN-IB300/PCI en de CAN-IB400/PCI, introduceert HMS twee nieuwe CAN kaarten voor de PCI bus, die modulair kunnen worden uitgebreid met tot vier CAN interfaces en met een uitgebreide driver en tool suite ondersteuning.

IXXAT PC/CAN interfaceserie uitgebreid met nieuwe PCI kaarten
De IXXAT CAN-IB range is flexibel en heeft een breed scala van toepassingen, zowel in de industrie als in de automotive. Het stelt gebruikers in staat om een computer aan te sluiten op een CAN-systeem voor besturingstoepassingen en voor analysedoeleinden, alsmede voor snelle en makkelijke configuratie en troubleshooting. De nieuwe PCI kaarten vormen een uitbreiding van de CAN-IB range, die bestaat uit PCIe, PCIe-Mini en PCIe-104 kaarten.

Door hun modulaire opbouw kunnen de nieuwe CAN-IB interfaces worden gebruikt in een breed scala van toepassingen. Behalve maximaal vier high-speed CAN kanalen, wordt ook de low-speed CAN standaard ondersteund. Bovendien kunnen de interfaces worden uitgerust met maximaal vier LIN of K-Line interfaces, alsmede, op aanvraag, met klantspecifieke interfaces. Deze flexibiliteit wordt mogelijk gemaakt door het gecontroleerde en geteste concept dat ook al in de PCIe kaarten wordt toegepast en dat bestaat uit piggyback extensies en uitbreidingskaarten. Beide kaarten zijn beschikbaar in het standaard en low-profile format en kunnen optioneel worden geleverd met galvanische scheiding.

Terwijl het bij de CAN-IB300/PCI om een kostenefficiënte passieve kaart gaat, heeft de actieve CAN-IB400/PCI een krachtig 32-bit microcontrollersysteem dat intelligente handling en actieve filtering van de te verzenden en ontvangen berichten op de kaart mogelijk maakt. Deze functie is vooral handig in toepassingen waar hoge eisen aan data pre-processing worden gesteld.

Alle CAN-IB kaarten worden niet alleen ondersteund door de IXXAT Windows driver packages (VCI), maar ook door real-time driver packages (ECI voor Linux, RTX, Intime, QNX, VxWorks). Ook de IXXAT API's voor CANopen en SAE J1939 ondersteunen de interfaces. Voor de analyse van CAN en CAN-FD netwerken, levert HMS een krachtige Windows gebaseerde analytische tool in de vorm van de IXXAT canAnalyser.

Meer informatie is te vinden op www.ixxat.com/interfaces

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers