www.technologieenindustrie.com
BALLUFF

Balluff MICROmote® sensoren

Klein maar krachtig!

Balluff MICROmote® sensoren
De miniatuur MICROmote® foto-elektrische sensoren met aparte elektronische processorunit van Balluff, bieden van een scala van optische prestaties in een hele kleine ruimte dankzij miniatuur LEDs, fotodiodes en fototransistors. Balluff ontwikkelde speciaal voor de productie ervan een nieuw, gepatenteerd productieproces. Dit resulteert in micro-optische componenten met hoge optische nauwkeurigheid.

De MICROmote® sensoren zijn ideaal voor kleine inbouwruimtes en voor bewegende machinedelen en robotgrijpers, waar laag gewicht essentieel is. De in een metalen behuizing geïntegreerde robuuste sensoren werken met een aparte versterker, die buiten het actiegebied kan worden geplaatst. Zeer flexibele elektrische kabels zorgen voor een veilige transmissie van de sensorsignalen tussen sensorkop en versterker. Dat maakt de sensoren tevens een technisch alternatief voor glasvezels. Als extra voordeel is de versterker voorzien van ergonomische indicatoren en bedieningselementen.

De foto-elektrische sensorkoppen, die slechts een paar millimeter groot zijn, hebben niet alleen indrukwekkende technische karakteristieken, maar ook tal van andere unique selling points. Dankzij een uitgekiend modulair systeem, worden gebruikers snel en kostengunstig naar de ideale oplossing geleid. Het maakt niet uit of het bij de toepassing gaat om de positiedetectie van kleine onderdelen, identificatie en tellen van onderdelen, of het detecteren van de vullingniveaus van schuimende vloeistoffen.

Beschikbaar zijn diffuse sensoren, zender/ontvanger sensoren, hoogvacuüm sensoren, vorksensoren, maar eveneens nauwkeurige slangsensoren zoals bijvoorbeeld worden toegepast bij de detectie van vloeistoffen en schuimbellen.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers