www.technologieenindustrie.com
Binder News

SUBMINIATUUR CONNECTORS VOLDOEN AAN DE HOOGSTE EISEN VOOR BESCHERMING EN FLEXIBILITEIT

De compacte en flexibele ronde connectoren uit binder’s 670-serie voldoen aan zware beschermingseisen. Ze zijn als bijzonder innovatief verkozen uit meer dan 100 producten en hebben een prestigieuze onderscheiding gekregen.

SUBMINIATUUR CONNECTORS VOLDOEN AAN DE HOOGSTE EISEN VOOR BESCHERMING EN FLEXIBILITEIT

Vormfactor, beschermingsgraad en signaalintegriteit zijn de belangrijkste eigenschappen van binder’s prijswinnende NCC series 670 (Not Connected Closed). Dankzij een speciale ontwerpeigenschap kunnen deze bijzonder flexibele, ruimtebesparende subminiatuurconnectoren een beschermingsgraad IP54 bereiken wanneer ze zijn losgenomen en IP67 wanneer ze zijn aangesloten. Ze zijn dus bestand tegen fysiek contact, stof en spatwater aan alle kanten (IP54, ongepaard) en stofdicht en beschermd tegen tijdelijke onderdompeling (IP67).

Die eigenschap is bijvoorbeeld nuttig bij testen en meten en bij medische toepassingen, waar weinig ruimte beschikbaar is en bijzondere eisen voor bescherming tegen omgevingsinvloeden gelden. Andere toepassingen zijn onder meer temperatuuranalyse-instrumenten, verlichting, bewegwijzering en andere apparatuur die wordt schoongespoeld.

Van klantspecifieke ontwikkeling naar prijswinnend serieproduct
De NCC-technologie werd meer dan 30 jaar geleden ontwikkeld als een klantspecifieke oplossing, maar trok al snel veel interesse. De voortdurende grote vraag naar deze technologie was voor Markus Binder, general manager van de binder group, aanleiding voor het vooruitziende besluit om de klantspecifieke NCC-oplossing te gaan voeren als serieproduct.

En nu hebben de connectors van de binder’s 670-serie een prestigieuze onderscheiding gekregen: De zilveren medaille bij de ‘2021 LEAP Award’ (Leadership in Engineering Achievement Program); een jaarlijkse competitie voor erkenning van bijzonder innovatieve en toekomstgerichte producten in de wereld van ontwerp en engineering. Twaalf onafhankelijke juryleden, waaronder erkende professionals uit de engineering en de academische wereld, kozen de meest prijzenswaardige producten uit meer dan 100 kandidaten, De LEAP Award wordt gesponsord door het Amerikaanse mediabedrijf WTWH Media met de publicaties ‘Design World’, ‘Fluid Power World’, ‘EE World’ en ‘Fastener Engineering’.

Ook beschermd als ze niet zijn aangesloten
Het permanent beschermen van de pennen tegen contact, stof en condens onder alle omstandigheden is een uitdagende taak voor leveranciers van elektromechanische aansluitingsoplossingen. Normaal gesproken halen de producten hun gespecificeerde beschermingsgraad alleen als ze zijn aangesloten. Als ze dat niet zijn worden meestal beschermende flappen of kapjes gebruikt ter bescherming. Dat brengt voor de gebruikers vaak beperkingen met zich mee qua ontwerp of behandeling.

De NCC-technologie, een speciale feature van binder’s 670-serie, neemt die nadelen weg: een geveerde, plastic afdekking in de behuizing van de connector beschermt de contacten tegen binnendringen van deeltjes, stof en spatwater. De pennen kunnen daardoor ook niet worden aangeraakt en ze zijn beschermd tegen mechanische beschadiging van buitenaf. In vergelijking met conventionele producten zorgen de mannelijke kabelconnectors en vrouwelijke chassisdelen van de 670-serie voor een bijzonder robuuste, compacte en kostenbesparende verbindingsoplossing in ruwe omgevingen.

Veel aansluitcycli dankzij robuust ontwerp
Alle producten uit de 670-serie hebben een plastic behuizing van 16 mm doorsnee. De 5-polige NCC-connectors met vergulde contacten, zijn geschikt voor een stroom van 2 A bij een spanning van 50 V. De bajonetvergrendeling garandeert een stabiele verbinding. Ze zijn dus bestand tegen trillingen en schokken, en werken betrouwbaar bij -25 °C tot +85 °C. De kabeluitgang heeft een middellijn van 3 tot 5 mm, en de dikte van de aders is 0,25 mm2 (AWG 24).

Alle versies zijn voorzien van soldeeraansluitingen, en de chassisdelen zijn ook verkrijgbaar met dipsoldeeraansluitingen. binder’s serie 670 is speciaal ontworpen voor frequent aansluiten en losnemen, tot meer dan 1000 aansluitcycli. Om de identificatie en organisatie te vergemakkelijken, zijn zowel de mannelijke connectors als de vrouwelijke chassisdelen verkrijgbaar in verschillende kleuren.

www.binder-connector.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers