www.technologieenindustrie.com
NSK

Papierindustrie profiteert van nieuwe cursus van de NSK academy

Een nieuwe trainingsmodule voor pulp- en papiertoepassingen is nu beschikbaar op het steeds populairdere NSK academy online platform. Deze informatieve en uitdagende cursus is gefocust op de droogsectie van papiermachines en biedt iedereen voordeel die bij deze veeleisende toepassing te maken heeft met het specificeren van, of het werken met lagers. Deelnemers die 80% van het vereiste aantal punten halen, ontvangen een certificaat.

De droogsectie van papiermachines is een zware werkomgeving voor lagers. Hoge temperaturen, vocht (stoom) en mogelijke vervuiling kunnen hele systemen stilleggen in geval van voortijdige lagerschade. Daarom kunnen optimale lagerspecificaties en onderhoud een groot verschil maken voor de uiteindelijke winstgevendheid, doordat ongeplande productiestilstand hiermee wordt voorkomen en de levensduur wordt verlengd.

Kennis staat centraal, en de nieuwe trainingsmodule van de NSK academy over lagertechnologie voor de droogsectie kan daarbij helpen.

In dit uitgebreide lesmateriaal worden eerst de verschillende delen behandeld van de droogsectie waarin lagers worden toegepast, zoals de doekrol, de papierrol, de bodemrol, de droogcilinder, de Yankee droger en de PV rol. In de trainingsmodule wordt de functie van elk onderdeel behandeld, alsmede de typische bedrijfscondities en de eigenschappen van de lagers die zorgen voor de vereiste hoge prestaties. Bovendien wordt een aantal potentiële uitdagingen geïdentificeerd en wordt informatie gegeven over de lagertypes die het meest geschikt zijn om deze problemen op te lossen.

Belangrijk is verder dat cursisten voldoende kennis opdoen over veel voorkomende lagerdefecten in de droogsectie van papiermachines, zoals kruip in de binnenring, breuk van de binnenring en afschilfering. De cursus biedt inzicht in de oorzaken van deze problemen en welke tegenmaatregelen het beste kunnen worden genomen.

Tenslotte biedt de nieuwste NSK trainingsmodule inzicht in de fundamentele lagerprincipes in relatie met droogsecties, waar zeer hoge temperaturen, hoge snelheden en zware belastingen voor forse problemen kunnen zorgen bij slecht gespecificeerde of slecht onderhouden lagers. Iedereen die werkzaam is in de papierindustrie zal baat hebben van deze cursus, inclusief medewerkers van de afdelingen verkoop, technische ondersteuning, R&D, onderhoud en engineering.

De module is momenteel beschikbaar op www.nskacademy.com (een snelle en eenvoudige registratieprocedure is vereist voor nieuwe gebruikers).

De nieuwe trainingsmodule voor lagers voor de droogsecties van papiermachines is nu beschikbaar op www.nskacademy.com


Papierindustrie profiteert van nieuwe cursus van de NSK academy

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers