www.technologieenindustrie.com
British Steel

Modulair spoorwegplatform van CORUS Rail producten

Als alternatief voor betonnen constructies biedt Corus Rail nu een uitgebreide reeks stalen modulaire platformen. Hiermee kunnen op een snelle en voordelige manier bestaande platformen zonder significante verkeershinder worden uitgebreid, of kunnen er nieuwe worden gebouwd. De commissioning van zeventien platformen voor de West Coast Main Line in het Verenigd Koninkrijk markeert hierbij het begin van de Europese commerciële ontwikkeling.

Modulair spoorwegplatform van CORUS Rail producten
Het spoorweglandschap is aan verandering onderhevig. Waar engineers normaliter in betonnen constructies denken, hebben de ontwikkelingsteams van Corus het spoorwegplatform concept compleet herontworpen en uit rechthoekige, holle, stalen delen een volledig modulair product ontwikkeld. Het doel hierbij was om op een kostenefficiënte en snelle manier passagiersplatforms te kunnen ontwerpen en installeren. Daarnaast kunnen de modulaire systemen van Corus op maat worden gemaakt, met allerlei verschillende oppervlakten en afwerkingen.

Vermindering van ‘total cost of ownership’
Het gebruik van lichtgewicht componenten minimaliseert de funderingsimpact en voorkomt de noodzaak tot dure en tijdrovende maatregelen voor grondbehandeling. Verder zijn er geen specifieke installatiematerialen nodig. Het verkeer wordt tijdens het bouwen niet belemmerd en de constructie heeft een levensduur van 75 jaar. Gedurende die tijd kan het modulaire systeem van Corus ook worden aangepast en verplaatst.

Slechts enkele weken voor commissioning
Het modulaire platformsysteem biedt een volledige oplossing, welke in slechts enkele weken kan worden ontworpen en geïnstalleerd. Corus heeft speciale software ontwikkeld, waarmee een snel en op maat gemaakt ontwerp mogelijk wordt, uitgaande van standaard modules, en onafhankelijk van breedte, lengte of kromming (convex, concaaf of reverse). De stijfheid van de constructie, de vorm en het gewicht worden automatisch berekend. Dankzij het lage gewicht van de afzonderlijke componenten kan de installatie zelfs geheel handmatig worden gemonteerd. Elk onderdeel kan door slechts één of twee personen worden opgetild. Naast voorgepolijste modulaire dekpanelen kunnen ook een op maat gemaakte afwerking worden toegepast om ervoor te zorgen dat extensies esthetisch binnen de bestaande structuren passen.

Verwijderbaar en aanpasbaar platform
Door het modulaire ontwerp en het lage gewicht kan het platform, indien nodig, uit elkaar worden gehaald, om vervolgens weer op een andere plek te worden neergezet. De hoogte kan worden aangepast door simpelweg de instelbare voeten aan te passen. Hierdoor wordt variatie in de funderingsniveaus die binnen bepaalde toleranties liggen mogelijk.

Minimale verkeershinder
Dankzij een cantileverontwerp kan het platform voor het grootste deel in de groene zone worden geïnstalleerd. De spoorlijn blijft gewoon open. In dit beveiligde gebied kunnen de werknemers hun werk uitvoeren terwijl de treinen rijden. Het treinverkeer wordt daarmee alleen tijdens het inmeten van het platform en tijdens het uitvoeren van de laatste oppervlaktebewerking gehinderd.

Het modulaire systeem kan tot slot ook gebruikt worden om de hoogte van bestaande platformen aan te passen, om zo aan de behoeften van gehandicapte of oudere mensen tegemoet te komen.
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers