www.technologieenindustrie.com
SCHUNK News

Krachtige universele grijper

Met de nieuwe geoptimaliseerde 2-vingerige parallelle grijper JGP-P breidt SCHUNK haar serie universele grijpers verder uit naast de PGN-plus-P, het topmodel van SCHUNK. De opvolger van de JGP onderscheidt zich door meer grijpkracht, flexibiliteit in gebruik en een breed scala aan bewakingsmogelijkheden. Daarom legt de grijpsysteemspecialist de lat steeds hoger voor de categorie pneumatische grijpers met een geoptimaliseerde prijs-kwaliteitsverhouding.

Krachtige universele grijper
Flexibele allrounder: De nieuwe 2-vinger parallelle grijper JPG-P scoort met zijn geoptimaliseerde T-groefgeleiding en een breed scala aan varianten.

Gebruikers die criteria als flexibel, sterk en kosteneffectief bovenaan hun verlanglijstje hebben staan, zien een wens in vervulling gaan met de nieuwe 2-vingerige parallelle grijper JGP-P. Het is geschikt voor laad- en losprocessen van gereedschapswerktuigen, montagewerkzaamheden en Pick & Place-taken. Dit is mogelijk dankzij een hele reeks nieuwe functies. Dit omvat onder meer de robuuste T-groefgeleiding met een langere basisklauwengeleiding: in vergelijking met zijn voorganger kunnen 30 procent langere grijpervingers worden gebruikt. De basisklemmen worden in elke grijptoestand volledig in de behuizing geleid. Dit verbetert zijn prestaties en dekt een breder scala van verschillende toepassingen.

De JGP-P heeft ook een tot 50 procent hogere grijpkracht dan zijn voorganger bij dezelfde grijpermaat. Dit is mogelijk dankzij het grotere oppervlak van de aandrijvingszuiger en de nieuwkomer kan gemakkelijk een zwaarder werkstuk aan. Gebruikers kunnen rekenen op kleinere afmetingen, besparen bovendien kosten en er zijn minder grijpertypes nodig. Dit betekent dat het rendement op de investering minstens 10 procent hoger ligt. Omdat de grijpers volledig compatibel zijn, kan op elk moment worden overgestapt van de oude JGP naar de nieuwe JGP-P.

Werkstukbewaking is nu nog gemakkelijker
Maar liefst tien sensorsystemen die bij elkaar passen, leveren een breed scala aan bewakingsmogelijkheden, zoals bewaking van de slagpositie of werkstukdifferentiatie. Goede of slechte onderdelen kunnen snel en betrouwbaar worden gesorteerd op basis van de maatafwijkingen. Vanaf maat 64 is de JGP-P ook verkrijgbaar met inductieve sensoren met een diameter van 8 mm.

Dankzij flexibele bevestigingsmogelijkheden aan twee zijden kan de grijper universeel en flexibel in drie schroefrichtingen worden gemonteerd. De aanvoer van perslucht is zowel via schroefverbinding als via de directe, slangvrije aansluiting mogelijk. Daarnaast zorgt een geïntegreerde afdichting voor de luchtaansluiting voor een verbeterde processtabiliteit. Dit is vooral belangrijk na het bewerken van werkstukken, omdat de grijper onvermijdelijk in contact komt met spanen en koelvloeistof tijdens het reinigen. De geïntegreerde luchtaansluitingafdichting voorkomt dat vervuiling binnendringt in de grijper. Storingen omwille van vervuiling behoren nu tot het verleden.

Voor altijd een benchmark
Als u meer veeleisende grijptaken plant, is de PGN-plus-P grijper van SCHUNK de ideale keuze. Met zijn enorm hoge vermogensdichtheid en een brede waaier aan opties wordt het topmodel PGN-plus-P van SCHUNK wereldwijd gezien als de benchmark op het gebied van universele grijpers. De premium grijper met geoptimaliseerde multi-tandgeleiding biedt nog meer kracht en een unieke reeks accessoires. Hij dekt dus bijna het volledige spectrum van alle automatiseringstoepassingen en is bovendien levenslang onderhoudsvrij.

www.schunk.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers