www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

Gezondheid en welzijn van huisdieren verbeterd met hi-tech gebouwbeheersysteem

De grootste retailer in dierbenodigdheden in het Verenigd Koninkrijk profiteert van een aanzienlijke besparing van het energieverbruik van zijn hele winkelnetwerk en is tevens verzekerd van ideale omstandigheden voor het welzijn van dieren

Gezondheid en welzijn van huisdieren verbeterd met hi-tech gebouwbeheersysteem

Pets at Home installeerde in al zijn 450 winkels energieregelsystemen voor de airconditioning (AC).

Elk systeem werd ontworpen door energiebeheerconsultant Ignite Energy uit Wantage, Oxon, die gebruik maakte van een standaard template dat is gebaseerd op de Intesis gateway van HMS Networks en is geïnstalleerd door Consyst, leverancier van integratieoplossingen.


AC's van verschillende fabrikanten gecombineerd in één

De vestigingen van Pets at Home gebruiken airconditioningapparatuur van verschillende producenten, zoals Daikin, Mitsubishi Electric, Toshiba en andere leveranciers. Consyst gebruikte Intesis gateways om real-time informatie van de verschillende AC units op te halen en de units te regelen, onafhankelijk van de producent.

Consyst directeur, Lior Golani, legt uit: "De Intesis gateway wordt gevoed door de AC unit, waardoor installatie eenvoudig is. Door vooraf gedefinieerde informatie uit de gateways te lezen, kan de integrator de configuratie eenvoudig dupliceren over verschillende units en locaties, wat veel tijd bespaart bij de inbedrijfstelling."

Hierdoor kon Consyst elk systeem snel en efficiënt installeren. Dit zorgde ervoor dat het volledige netwerk van de filialen in minder dan 18 maanden kon worden geüpgraded, zodat de normale bedrijfsvoering van Pets at Home zo min mogelijk werd verstoord.


Focus op dierenwelzijn

Zodra de gateway in werking is, geeft hij constant cruciale informatie, zoals bedrijfsstatus en foutcodes, door aan een centrale controller. Een essentiële factor was hierbij dat elk winkelsysteem meerdere temperatuursensoren en -regelaars omvat, zodat strikte welzijnscondities voor de dieren permanent kunnen worden gehandhaafd.

"Het monitoren en regelen van de temperatuur in elke winkel heeft het energieverbruik aanzienlijk verlaagd en, heel belangrijk, zorgt bovendien voor optimale welzijnscondities voor de huisdieren," aldus Lior.

Pets at Home heeft nu een netwerk van energie-efficiënte winkels. Ignite en Consyst blijven met het bedrijf samenwerken om verdere initiatieven te ontwikkelen en ervoor te zorgen dat energie op elk niveau efficiënt wordt beheerd.


Intelligente gateways

Met de Intesis gateway oplossingen van HMS kunnen bestaande apparaten en installaties van vrijwel alle fabrikanten worden aangesloten, ongeacht het protocol of de toegepaste netwerktechnologie. Dit betekent dat alle elementen van zelfs de meest complexe gebouwautomatiseringsprojecten kunnen worden geïntegreerd in één uniform systeem. Het systeem communiceert via open standaarden of eigen protocollen en omvat een reeks van zowel protocolvertalers, als AC interfaces. Het resultaat is een eenvoudig ontwerp, alsmede eenvoudige installatie en inbedrijfstelling, samen met een robuuste en betrouwbare werking.



Gezondheid en welzijn van huisdieren verbeterd met hi-tech gebouwbeheersysteem

Intesis is schaalbaar van eenvoudige huishoudelijke toepassingen tot grote projecten in de commerciële sector, detailhandel, gezondheidszorg en onderwijs. Het deelt een reputatie met andere HMS technologieën die worden gebruikt in de besturing van fabrieken, raffinaderijen, energiecentrales en hoog beveiligde faciliteiten.

Naast DALI produceert HMS gateways voor alle belangrijke gebouwautomatiseringsprotocollen, waaronder ASCII, BACnet, KNX, M-bus en Modbus.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers