www.technologieenindustrie.com
Schneider Electric News

Silver Cradle to cradle-certificering voor schakelaarprogramma’s van Schneider Electric en Merten

Schneider Electric en Merten hebben de internationale Silver Cradle to Cradle-certificering behaald voor de System M- en System Design-schakelaars en contactdozen. Dit bevestigt de continue ontwikkeling en streven naar een circulair en verantwoord productontwerp.

Silver Cradle to cradle-certificering voor schakelaarprogramma’s van Schneider Electric en Merten

Schneider Electric is hiermee het eerste bedrijf in de industrie waarvan de producten op basis van neutrale verificatieprocedures een Silver Cradle to Cradle-certificering ontvangen.

Schneider Electric heeft de internationale Silver Cradle to Cradle-certificering behaald voor de System M- en System Design-schakelaars en contactdozen van Merten. In 2020 ontvingen de producten al een bronzen certificering. De zilveren certificering bevestigt de continue ontwikkeling en streven naar een circulair en verantwoord productontwerp. Schneider Electric is hiermee het eerste bedrijf in de elektro-industrie waarvan de producten op basis van neutrale verificatieprocedures een Silver Cradle to Cradle-certificering ontvangen. In de categorieën ‘recyclebaarheid‘ en ’hernieuwbare energie en klimaat’ behaalde Schneider Electric dit en vorig jaar al de Gold-status behaald.

“We zijn heel blij met de C2C-onderscheiding van onze schakelaarprogramma’s met de certificeringsgraad Silver. Dit is het resultaat van onze ambitieuze duurzaamheidsstrategie en onze grote inspanningen op circulair gebied. We werken er elke dag aan om ons productdesign en onze productieprocessen duurzamer te maken met het oog op milieubescherming. En we willen nog verder gaan. Onze ambitie is om ook andere producten volgens Cradle to Cradle te laten certificeren”,
stelt Dirk Kohler, vicepresident Home & Distribution DACH, bij Schneider Electric.

Het principe van Cradle to Cradle
Het internationaal erkende C2C-concept beoogt de vervanging van de lineaire economie door een circulaire economie. In plaats van het traditionele systeem, voorziet C2C in een volledige recycling of de technische herbruikbaarheid van alle producten en materialen. Op het einde van de levenscyclus van een product, wordt opslag in een stortplaats vervangen door het terugbrengen van de grondstoffen in het scheppen van waarde en het opnieuw in omloop brengen. Tijdens het strenge certificeringsproces rond de productnorm C2C worden vijf categorieën beoordeelt: de recyclebaarheid, een perfecte kwaliteit van de materialen, het gebruik van hernieuwbare energie in het fabricageproces, het verantwoord omgaan met water en de waarborging van sociale rechtvaardigheid voor alle mensen die betrokken zijn bij de waardeketen.

Duurzaamheid in het bedrijfs-DNA
Bij Schneider Electric is duurzaamheid al jaren stevig in de visie en de bedrijfsdoelstellingen verankerd. Met de Schneider Sustainability Impact (SSI) streeft het tech-concern ambitieuze doelen na voor meer energie-efficiëntie, bescherming van het klimaat en duurzaamheid. Zo hebben de inspanningen rond de circulaire economie er bijvoorbeeld toe geleid dat al 77% van alle in 2020 verhandelde producten voorzien waren het bedrijfsspecifieke milieulabel ‘Green Premium’. Alle Green Premium-producten zijn in overeenstemming met REACH en RoHS, en voorzien een transparante toegang tot milieu-informatie, zoals milieuvriendelijkheid, CO2-voetafdruk en End-of-Life-voorschriften.

De internationale C2C-certificering bevestigt nu ook op onafhankelijke wijze de hoogwaardige productkwaliteit van de schakelaars en contactdozen van het merk Merten. Tot slot komt het tech-concern met C2C-gecertificeerde producten tegemoet aan de groeiende vraag van de consumenten en de integratie van groene C2C-oplossingen, die steeds vaker in aanbestedingsprocedures van bouwprojecten wordt overwogen.

www.se.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers