www.technologieenindustrie.com
Conrad News

Meet- en testtechniek onder de aandacht

Het Conrad Sourcing Platform biedt alles wat professionals in onderwijs, laboratoria, installatiewerk en industrie nodig hebben voor testen en meten.

Meet- en testtechniek onder de aandacht

Mobiele of vaste meetapparatuur: het Conrad assortiment gaat van elektrische meettechniek tot milieumeettechniek en stroomvoorziening.

  • Meettechniek die meedenkt, biedt zekerheid op het werk en in de opleiding
  • Veelzijdige apparatuur en software voor het laboratorium - van professionele meetapparatuur tot precisieweegschalen en warmtebeeldcamera's
  • Vast of mobiel, het Conrad assortiment laat niets te wensen over voor vakmensen in installatiewerk en industrie als het gaat om meet- en testtechniek

In veel gevallen speelt in het onderwerp meet- en testtechiek een hoofdrol, zowel in het onderwijs, in research and development als op het gebied van onderhoud en reparatie. Daarom plaatst Conrad in het vierde kwartaal van 2021 meet- en testtechniek centraal met een breed scala aan aanbiedingen en deals van toonaangevende fabrikanten en merken als Voltcraft, Fluke, Rhode & Schwarz, Flir en Testo.

Het Conrad Sourcing Platform heeft met meer dan 25.000 producten al een uitgebreid assortiment voor alle taken en toepassingen op het gebied van testen en meten. Dit omvat het volledige assortiment van toonaangevende merken, maar ook actuele productinnovaties, waarbij telkens productkwaliteit centraal staat. Over het algemeen omvat het Conrad assortiment mobiele en vaste meetapparatuur, van elektrische meettechnologie tot milieumeettechnologie en stroomvoorziening.

"In lijn met onze prestatiebelofte 'simple, fast comprehensive', zijn we er trots op onze klanten niet alleen een breed en uitgebreid assortiment te kunnen aanbieden, maar ook de bijbehorende dienstverlening", zo benadrukt Michael Schlagenhaufer, Senior Director Product & Supplier bij Conrad Elektronic. "Met ons eigen kalibratielaboratorium en bijbehorende partners voeren wij kalibraties uit volgens DIN EN ISO 9001:2015 of DIN EN ISO / IEC 17025:2018 (DAkkS) voor meer dan 30 apparaatgroepen en meer dan 100 meetgrootheden, ongeacht de fabrikant. "Simple" betekent voor ons ook dat we klanten niet alleen producten aanbieden, maar complete oplossingen en dat ze kunnen profiteren van de ondersteuning van onze experts. Daarnaast bieden we met het IoT-platform Conrad Connect onze klanten de mogelijkheid om in zeer korte tijd apps en producten om te zetten in IoT-gestuurde oplossingen."

Oscilloscopen en microscopen voor het onderwijs
Met name in het beroepsonderwijs speelt meettechniek een centrale rol. Veiligheid heeft hier de hoogste prioriteit. Daarom levert Conrad speciaal voor deze sector meetapparatuur die meedenkt. Dit betekent dat de apparaten fouten kunnen detecteren, dubbel geïsoleerde meetkabels hebben en zijn goedgekeurd voor hoge meetcategorieën. Het assortiment bevat onder andere oscilloscopen waarmee spanningscurven als functie van de tijd kunnen worden weergegeven en opgeslagen, en bepaalde tijdsegmenten in detail kunnen worden geanalyseerd. Door de uitgebreide softwaremogelijkheden zijn er veelzijdige tools beschikbaar. Er zijn auto-trigger-, busanalyse- en rekenfuncties beschikbaar en complete helpinformatie bij toepassing en bediening, vaak met slechts één druk op de knop. Een ander belangrijk instrument in het onderwijs is de microscoop, niet alleen in onderzoek, geneeskunde en biologie. Microscopen komen ook van pas bij kwaliteitscontrole, bijvoorbeeld voor het detecteren van kortsluitingen tussen pennen of koperbanen. Als de microscoop via een USB-interface op de pc is aangesloten, kunnen de beelden worden gedeeld en bijvoorbeeld met een beamer in het klaslokaal worden getoond, of worden opgenomen in digitale lessen of webinars.

Universele laboratoriumtechnologie voor alle bedrijfstakken
Conrad biedt, speciaal voor laboratoriumomstandigheden, professionele meetapparatuur voor alle belangrijke vakgebieden, van elektrotechniek en elektronica, geneeskunde, biologie, natuurkunde en scheikunde tot productie en engineering en het testen van grondstoffen, bouwmaterialen en levensmiddelen. Precisieweegschalen met een resolutie van minder dan 1 mg zijn beschikbaar op het Conrad Sourcing Platform voor laboratoria in de farmaceutische industrie, apotheken en ziekenhuizen of bij juweliers. Voor elektronicalaboratoria hebben we een breed scala aan software en apparatuur beschikbaar voor digitale simulatie voorafgaand aan prototype- of pre-serieproductie. Bovendien helpen warmtebeeldcamera's om hotspots op een printplaat snel en betrouwbaar op te sporen en om defecte of verkeerd gedimensioneerde componenten te detecteren. Een breed scala aan componententesters voor het testen van spoelen, condensatoren, diodes en weerstanden rondt het portfolio af.

Test- en meetapparatuur voor werkplaatsen en installateurs
Professionals op het gebied van elektrische installaties, machineonderhoud, onderhoud van systemen en elektrische installaties van woningen, vinden op het Conrad Sourcing Platform test- en meetapparatuur voor in de werkplaats, voor facility management en mobiele dienstverlening. Het assortiment omvat hier alles voor het verzamelen en verwerken van gegevens als temperatuur en warmtebeelden, druk, geluid, vochtigheid, verlichting, windsnelheid, vervuilende stoffen, elektrische smog en radioactiviteit. Met behulp van het Conrad-assortiment is de samenstelling van bodem, gassen en vloeistoffen te bepalen, en zijn ook signalen, spanningen en stromen, frequenties, impedanties en hardheidsgraden te meten. Het Sourcing Platform biedt klanten daarnaast ondersteuning bij technische taken voor installatie, onderhoud en reparatie van energie-installaties en verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsystemen.

Op het gebied van gebouwdiagnose biedt Conrad niet alleen stroomtangen, VDE-gecertificeerde fasetesters, maar ook meet-techniek, warmtebeeldtechniek en nog veel meer. Er zijn multimeters van verschillende CAT-categorieën beschikbaar voor het testen van componenten van gebouwinstallaties, bijvoorbeeld wandcontactdozen en verdelers. Meettoestellen voor sterkstroommetingen aan de huisaansluiting moeten bijvoorbeeld een CAT IV-goedkeuring hebben. Betrouwbare vloeistof-, gas-, vochtigheids- en luchtkwaliteitsmeters zijn geschikt om ervoor te zorgen dat de maximale wettelijke grenswaarden worden nageleefd.

Meer informatie over het uitgebreide assortiment op het gebied van meet- en testtechniek:
https://www.conrad.nl/test-en-meettechniek

www.conrad.nl

 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers