www.technologieenindustrie.com
Schneider Electric News

Schneider Electric lanceert nieuwe innovaties met de PrismaSet Active energieverdeler en PowerLogic HeatTag

Schneider Electric kondigt nieuwe producten aan op het gebied van elektrische distributie in de EcoStruxure Power-reeks. Het gaat om nieuwe verbonden energieverdelers en sensoren die een 100% connected gebouw mogelijk maken.

Schneider Electric lanceert nieuwe innovaties met de PrismaSet Active energieverdeler en PowerLogic HeatTag

Schneider Electric, leider op het gebied van digitale transformatie van energiemanagement en automatisering, lanceert nieuwe verbonden energieverdelers en sensoren voor de EcoStruxure™ Power-architectuur. De PrismaSeT Active laagspanningsenergieverdeler en PowerLogic™ HeatTag-sensor zorgen voor een revolutie op het gebied van elektrische distributie.

Met deze innovatieve oplossingen maakt Schneider Electric de weg vrij voor een 100% connected gebouw met maximale efficiëntie. Facility managers hebben hiermee bovendien beter zicht op potentiële stroomuitval of elektrische brandrisico’s. De oplossingen bieden facility managers nieuwe communicatiearchitecturen of mogelijkheden om gemakkelijker te ‘praten’ met het elektrische gebouwsysteem. Dit is een doorbraak in de sector; het is de eerste keer dat gebruikers kunnen profiteren van de krachtige voordelen van digitale connectiviteit zonder enige tussenkomst van hun IT-systemen.

Schneider Electric heeft opnieuw gekeken naar de inrichting van elektrische ruimtes nu digitalisering steeds belangrijk wordt. De nieuwe en eenvoudige architecturen voor energieverdelers, stroomonderbrekers en software bieden klanten meer inzichten, veiligheid, stroombeschikbaarheid en duurzaamheid. Het doel is om klanten in staat te stellen intelligente beslissingen te nemen op basis van connected data. Daarnaast biedt Schneider Electric klanten opties tot een modulaire installatie, waarbij ontwerp- en technologische upgrades eenvoudig kunnen worden geïmplementeerd om de continue verbetering van hun gebouwen te garanderen.

PrismaSeT Active energieverdeler
De nieuwe PrismaSeT Active laagspanningsenergieverdeler is de eerste op de markt met ingebouwde cloudconnectiviteit. Dit geeft gebruikers direct toegang tot slimme alarmering, energieverbruikanalyses, trends en preventieve onderhoudsplannen. Met deze connectiviteit, ingebouwd in de bovenkant van de unit, blijven gebruikers op de hoogte van hun elektriciteitsdistributie en krijgen ze een notificatie bij spanningsverlies. Dit maximaliseert efficiëntie en stroombeschikbaarheid en is een basis voor toekomstige innovaties. Bovendien maakt de PrismaSeT Active energieverdeler een ​​eenvoudige draadloze integratie van maximaal 15 sensoren mogelijk.

"Ons doel is ervoor te zorgen dat onze klanten en partners goed voorbereid zijn nu de wereld van stroomdistributie veranderd", aldus Debby Slofstra Country President en verantwoordelijk voor de Power Products-activiteiten van Schneider Electric Nederland. “We moeten hen connected oplossingen aanbieden in deze steeds meer gedigitaliseerde en elektrische wereld. Het betekent het vereenvoudigen en maximaliseren van het veiligheidsniveau en de beschikbaarheid van stroom die we kunnen bieden voor elektrische distributiesystemen die steeds complexer worden.”

PowerLogic HeatTag
De PowerLogic HeatTag-sensor is een revolutionair nieuw product dat brandpreventie voor schakelborden biedt. De proactieve verwarmingsdetectietechnologie vermindert het risico op brand drastisch.

Door middel van een AI-algoritme analyseert deze draadloze sensor continu in realtime de lucht in het paneel om eventuele oververhitting van de kabel te detecteren. Bij een afwijking (voordat brand uitbreekt of er rook verschijnt) ontvangt de facility manager onmiddellijk een melding op een smartphone of gebouwbeheersysteem.

Een eenvoudige, maar zeer effectieve manier om de veiligheid van gebouwen en faciliteiten drastisch te verbeteren, waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de verbinding met de Schneider Electric-cloud.

PrismaSet en de PowerLogic HeatTag-sensor zijn vanaf nu beschikbaar in Nederland.

www.se.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers