www.technologieenindustrie.com
SEEPEX

Zakenblad CAPITAL heeft SEEPEX gekozen als de ‘Champion of the Digital Transformation’: Het bedrijf uit Bottrop is opnieuw onderscheiden voor zijn technologische succes

Klassieke machinebouw heeft een toekomst - en die is vaak digitaal. SEEPEX, 's werelds toonaangevende fabrikant van progressieve wormpompen, is opnieuw onderscheiden voor het succesvol benutten van de mogelijkheden die digitalisering biedt voor zijn producten. De benchmarkstudie van zakenblad Capital en de Infront Consulting Company hebben het bedrijf uit Bottrop uitgeroepen tot ‘Champion of the Digital Transformation’.

Zakenblad CAPITAL heeft SEEPEX gekozen als de ‘Champion of the Digital Transformation’: Het bedrijf uit Bottrop is opnieuw onderscheiden voor zijn technologische succes

Het onderzoek spitste zich toe op succespatronen en best practices, uitgesplitst naar sectoren en zakelijke mogelijkheden. SEEPEX behoort tot de vijf beste bedrijven in de categorie ‘Werktuigbouwkunde’ en won het van de 127 andere deelnemers. Voor het middelgrote bedrijf uit Bottrop vormt dit succes een bevestiging dat het met zijn digitale transitie consistent de juiste weg heeft gekozen.


Overtuigende holistische aanpak
De jury werd overtuigd door de holistische aanpak die SEEPEX als digitaal ecosysteem al in een vroeg stadium heeft gevolgd en verder heeft ontwikkeld. Dit omvat diensten, zoals de SEEPEX Shop, service-apps en premium digitale diensten, zoals monitoringdiensten en geavanceerde analysemogelijkheden voor de optimalisatie van pompprestaties. Het ecosysteem wordt gecompleteerd door innovaties als digitale pomp- en regelsystemen, alsmede de eerste geautomatiseerde progressieve wormpomp. Alle bedrijfsmiddelen zijn met elkaar verbonden in de eigen cloud, bekend als SEEPEX Connected Services. "Dit complete scala aan diensten heeft geresulteerd in nieuwe bedrijfsactiviteiten en geleid tot grotere loyaliteit van klanten," bevestigt Dr. Christian Hansen, algemeen directeur van SEEPEX.

Personeel in een vroeg stadium erbij betrokken

De transitie wordt gedreven door een gezamenlijke wil die van management tot personeel ondersteund wordt. Tal van interne maatregelen werden genomen om de medewerkers in een zo vroeg mogelijk stadium erbij te betrekken, in lijn met de moderne bedrijfscultuur.


Een voorbeeld hiervan zijn de twee comités die meer dan drie jaar geleden werden opgericht: een stuurcomité en een uitwisselingscomité die regelmatig de invoering van digitale producten en diensten bespraken en die de informatiestroom tussen het management en de medewerkers met creatieve ideeën ondersteunden. Bovendien waren er inhoudelijke trainingssessies en andere vormen van persoonlijke uitwisseling voor het complete personeel.


Meer tevreden klanten en snelle service

"We zijn trots dat we de organisatoren hebben kunnen overtuigen met onze digitale oplossingen, waarmee we nieuwe voordelen en diensten hebben kunnen creëren en de klanttevredenheid meetbaar hebben kunnen verhogen. Hierdoor kunnen onze klanten hun bedrijfskosten verlagen en direct met ons communiceren", vat Christian Hansen samen.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers