www.technologieenindustrie.com
Stauff News

STAUFF Form EVO met Viton®-afdichting

STAUFF Form wordt STAUFF Form EVO. Het doorslaggevende verschil met het omvormsysteem dat in 2015 voor het eerst werd gepresenteerd: De vroeger gebruikte metalen adapterring met vast verbonden elastomeer afdichting wordt vervangen door een 'eenvoudige' FKM (Viton®-afdichting).

STAUFF Form EVO met Viton®-afdichting
Het STAUFF Form EVO buisverbindingssysteem is volledig gebaseerd op standaardcomponenten en is nu verkrijgbaar met een voordelige Viton®-dichtingsring.

Dit is goedkoper en daarom bijzonder interessant voor toepassingen met grote hoeveelheden zonder hierbij concessies aan de veiligheid te doen. "Het principe van ons omvormsysteem blijft hetzelfde," legt productmanager Andreas Toporowsky uit. "Wanneer de omgevormde buis met een conventioneel vastschroefelement en een wartelmoer wordt vastgeschroefd, ontstaat een vormgesloten verbinding. In zekere zin is de Viton®-afdichting een extra veiligheidselement om de enige mogelijke lekroute af te dichten." Aangezien de afdichting symmetrisch is, zijn fouten bij de montage op het omgevormde buisuiteinde uitgesloten. De afdichtende werking van een omvormsysteem wordt ook ondersteund door de systeemdruk van het hydraulische systeem, waardoor STAUFF Form EVO, net als zijn nog steeds verkrijgbare voorganger, bijzonder geschikt is voor hogedruktoepassingen.

Geen vervanging van de omvormmachine vereist
Beide systemen worden omgevormd met dezelfde machines die sinds hun marktintroductie in 2015 wereldwijd worden gebruikt. Voor de bewerking van STAUFF Form EVO moeten alleen de gereedschapssets worden uitgewisseld en moet een software-update worden uitgevoerd, aangezien de omvormcontour dienovereenkomstig is aangepast aan de geometrie van de nieuwe Viton®-afdichtingsring. De machines worden voortdurend verder ontwikkeld.

Een groot voordeel van de nieuwste generatie zijn bijvoorbeeld de inspanlengtes van 3,5-6 cm, die ook aanzienlijk korter zijn dan bij andere omvormsystemen, zodat bijzonder compacte buissystemen met nauwe radii kunnen worden gerealiseerd. Software-updates of parameterwijzigingen kunnen online worden geüpload dankzij de in 2019 ontwikkelde, eenvoudig achteraf tot stand te brengen cloudverbinding. Het beproefde STAUFF Form systeem blijft eveneens beschikbaar. Klanten die willen profiteren van de voordelen van STAUFF Form EVO, krijgen individuele ondersteuning tijdens de overstap naar het nieuwe systeem.

STAUFF Form EVO is voor staal- en rvs-pijpen met afmetingen van 6 x 1,5 mm tot 42 x 4 mm (lichte serie) en 6 x 1,5 mm tot 38 x 6 mm (zware serie) leverbaar.

Meer informatie: https://stauff.com/en/landing-pages/stauff-form-evo

www.stauff.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers