www.technologieenindustrie.com
ROLLON News

NIEUWE TELERACE: TELESCOPISCHE BEWEGINGEN VOOR AUTOMATISERING

Dankzij een functioneel en esthetisch herontwerp van de telescopische geleiders van Telerace introduceert Rollon een versie met geharde en gepolijste loopvlakken voor nog meer duurzaamheid en een uitstekende glijkwaliteit.

NIEUWE TELERACE: TELESCOPISCHE BEWEGINGEN VOOR AUTOMATISERING

In de meest geavanceerde automatiseringssystemen, zoals de systemen met industriële machines of geautomatiseerde magazijnen, worden telescopische geleiders gebruikt voor tal van oplossingen, waaronder overhangende uitstekende delen van bewegende onderdelen of behuizingen, lades, telescopische vorken op AGV's, en werken ze vaak in moeilijke omstandigheden met onder meer het hanteren van zware ladingen, stressvolle cycli of sterk vervuilde omgevingen. Ontwerpers die een zo goed mogelijk resultaat willen bereiken, moeten de juiste geleider kiezen voor de individuele toepassing. Naast de productspecificaties moeten ze ook rekening houden met verschillende variabelen met betrekking tot het toepassingsgebied, zoals de uitlijning van de geleider, het slagtype, de ladingen en dynamica.

De nieuwe versie van de telescopische Telerace-geleider van Rollon biedt de ontwerper een aantal onmiddellijke toepassingen en functionele voordelen, die automatisering efficiënter en gemakkelijker kunnen maken.

Met de juiste telescopische geleider voor uw industriële automatiseringstoepassingen presteren uw productiesystemen steeds optimaal en juist. De voordelen komen duidelijk tot uiting in lagere project- en onderhoudskosten en in een hogere productiviteit.

Het is mogelijk dat voor sommige toepassingen variabele slagen of verticale bewegingen nodig zijn. Anderzijds is het zo dat, wanneer de geleiders niet gehard worden of geen speciale behandeling krijgen, ze mogelijk niet sterk genoeg zijn om zware ladingen te kunnen hanteren. Bovendien zijn ze dan veel minder bestand tegen corrosie of oxidatie. Door een ongeschikt product te kiezen kan het hele systeem zijn efficiëntie verliezen en de productie vertragen.

De nieuwe Telerace-geleiders bieden talrijke voordelen:
  • Beheer van uitlijningsfouten: waardoor de installatie eenvoudiger is gezien de compensatie van de uitlijningsfout en de dimensionale verschillen tussen de structuur en het mobiele element.
  • Slagbepaling naargelang de toepassing: de slag kan met ± 20% aangepast worden door de afstand tussen de glijders gewoon te verhogen of verlagen.
  • Doeltreffendheid in verticale beweging en variabele slagen: dankzij het gebruik van kogellagers in plaats van een kogelkooi.
  • Lage openings- en sluitingskracht: de geharde en gepolijste loopvlakken en de hoge starheid die wordt verzekerd door de brede profielen van de elementen zorgen ervoor dat de Telerace-geleiders zeer soepel bewegen.
  • Geschikt voor gebruik in vervuilde omgevingen: dankzij de grotere rolcomponenten en glijsystemen.
  • Hoge corrosiebestendigheid: dankzij de mogelijkheid om verschillende vernikkelingen, galvaniseringen en de zinc-nickel met hoge sterkte toe te passen.
Het Telerace-gamma bestaat uit 6 modellen telescopische geleiders met kogellagers in verschillende maten en materialen, die perfect kunnen aangepast worden aan elk project en de productiviteit verhogen: TLR, TLQ, TLN, TQN, TLAX, TQAX.

De TLR- en TLQ-serie zijn de grootste innovatie in het herontwerpgamma en worden gemarkeerd met het "Plus"-icoontje, dat de top van het gamma van elke Rollon-productfamilie aanduidt. Dit zijn koudgetrokken stalen geleiders met geharde en gepolijste loopvlakken en een dubbele rij kogellagers.

De uitbreiding van de geleiders is 100% van de lengte van de geleider in gesloten positie en de TLQ-versie biedt de mogelijkheid om de verhouding slag/laadvermogen met ± 20% aan te passen door de afstand tussen de glijders in de geleider te veranderen.

De modellen van de TLR-serie zijn daarentegen het beste in het beheer van uitlijningsfouten in de montagevlakken. Ze beheersen uitlijningsfouten tot ± 2,7° en compenseren dimensionale verschillen met een tolerantie tot 0,5 mm ten opzichte van de nominale waarde van het mobiele element.

De andere series (TLN, TQN, TLAX, TQAX) bevatten dezelfde modellen van de Telerace Plus, maar dan gewijzigd voor gebruik in verschillende toepassingsgebieden. Deze geleiders zijn vervaardigd uit gewalst staal en gehard door middel van een nitratie- en oxidatieproces, dat hen een zwarte kleur geeft, wat ideaal is voor toepassingen waarbij de esthetische impact belangrijk is, en er zijn roestvrijstalen geleiders voor corrosieve omgevingen.

www.rollon.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers