www.technologieenindustrie.com
21
'21
Written on Modified on
EREA News
EREA zet op inspirerende manier toon voor duurzame groei economie
Er is licht aan het einde van de tunnel. De steeds beter wordende coronacijfers geven hoop en doen ons uitkijken naar betere tijden. Volgens sommigen stevenen we zelfs af op economisch uitzonderlijk goede tijden.
Na regen komt zonneschijn! Maar, voor we kunnen genieten van die zonnestralen zullen we af en toe nog een paraplu moeten opentrekken. Voor leveringsproblemen van grondstoffen, bijvoorbeeld. Of stijgende prijzen. Gelukkig hebben wij de bui vroeg zien hangen en hebben we de grootste problemen kunnen opvangen.
Halsreikend uitkijken naar rooskleurige toekomst
Het coronabeest dat ons het afgelopen anderhalf jaar in bedwang hield is nog niet helemaal verslagen, maar het einde is absoluut in zicht. We durven weer met z’n allen dromen van een mooie toekomst. We staan te trappelen om ons noodgedwongen opgespaarde geld te laten rollen. Hier en daar horen we termen als “roaring twenties” en een “gouden decennium” vallen. Ondertussen worden duurzaamheidsdoelstellingen vastgelegd in de European Green Deal en in wetten gegoten. De “groene economie” is een realiteit aan het worden. Als we dit zo allemaal op een rijtje zetten, staan ons inderdaad enkele mooie jaren te wachten.
Hobbelig parcours
Maar dat betekent nog niet dat alles zomaar vanzelf zal gaan. Helaas! Er staan ons wel enkele obstakels te wachten. Denk bijvoorbeeld maar aan de schaarste op de materialenmarkt. De aanvoerketens van grondstoffen haperen en stotteren. En dat zorgt dan weer voor forse prijsstijgingen in diverse markten. De onzekerheid over hoe dit allemaal gaat evolueren maakt het er allemaal niet eenvoudiger op.
Dit toont aan dat er een belangrijke shift in mentaliteit nodig is van “just in time”, waar we de voorbije jaren zo gewend aan waren geworden, naar “just in case”. Je voorraad als appeltje voor de dorst, als het ware. Het zijn de bedrijven die op deze manier werken die een snelle levering kunnen blijven garanderen. Ook als de wereld even in de soep draait.
EREA is toeleveringsproblemen te snel af
Wij hanteren deze preventieve aanpak al jaren en zullen die in de toekomst nog verder uitbouwen. Om de levertijden naar de klant veilig te stellen, worden de voorraden in zowel eindproducten als grondstoffen voldoende groot gehouden. Voor cruciale grondstoffen doen we beroep op meerdere leveranciers uit verschillende landen. Op die manier kan er flexibel ingespeeld worden op de vraag en wegen lokale problemen minder zwaar door. We houden dan ook nauwgezet de vinger aan de pols van de leversnelheden.
Eindvoorraad opkrikken in volle crisis
Bij EREA zagen we de bui al redelijk vroeg hangen. Daarom zijn we steeds blijven produceren om de eindvoorraad op peil te houden en zelfs een beetje op te krikken. De eindklant heeft dus geen tot nauwelijks vertraging gehad op de levering van zijn transformatoren. In die klantentevredenheid investeren wij met plezier.
Goede relatie met leveranciers loont
En ook aan de grondstoffenzijde nam EREA de nodige maatregelen. De leveranciers, met wie EREA al zeer lang samenwerkt en een uiterst goede relatie onderhoudt, brachten al zeer vroeg mogelijke tekorten en langere levertermijnen ter sprake. De goede relatie gaf ons ook voorrang bij het verhogen van de eigen bestellingen. Door vroeg in te grijpen konden vertragingen goed opgevangen worden.
En ook naar de eindklant speelt EREA graag open kaart. De opwaartse prijzenspiraal wordt uiteraard doorgerekend, maar vaste klanten krijgen steeds 6 weken op voorhand een aankondiging van prijsverhogingen, die overigens maar één keer per kwartaal worden doorgevoerd.
EREA als inspiratiebron
Met deze aanpak willen wij een inspirator zijn voor andere bedrijven en organisaties. Een strategisch onderhouden voorraad die een snelle levering garandeert, is immers cruciaal voor een duurzaam groeiende economie en industrie.
Daar draagt EREA alvast zijn steentje toe bij!
Check onze voorraad en bestel nu in onze webshop.
www.erea.com